utorak, 14. februar 2017.  20:06h
Pročitano 3164 puta

Lovci u Dolovu išli u hajku na lisice i šakale

Dolovački lovci okupljeni u lovačku sekciju „Dolovo” i njihovi prijatelji i kolege iz drugih udruženja i mesta upriličili su u nedelju, 12. februara hajku na lisice i šakale.

Loši vremenski uslovi, sa jakim vetrom nisu pogodovali lovcima da akciju sprovedu onako kako su planirali Loši vremenski uslovi, sa jakim vetrom nisu pogodovali lovcima da akciju sprovedu onako kako su planirali N.R.

Druženje lovaca započeto je u lokalnom Domu Kulture u ranim jutarnjim časovima uz doručak i dogovor oko akcije. Dolovačkim lovcima u goste su došli lovci iz okolnih mesta Grada Pančeva, ali i iz Inđije, Obrenovca, Belegiša, Samoša i drugih mesta. 

Njih četrdesetak je ubrzo patroliralo dolovačkim atarom, ne bi li pronašli lisice, kojih je sve više na ovim prostorima, ali i šakale, koji se ređe pojavljuju, ali ima i njih. 

 

HAJKA NA LISICU.3

 

Loši vremenski uslovi, sa jakim vetrom nisu pogodovali lovcima da akciju sprovedu onako kako su planirali. Ipak oni su obišli veći deo atara, ali su se i lisice sakrile od lošeg vremena. 

Epilog hajke su dve ubijene lisice. Nakon akcije lovci su se ugrejali u Domu Kulture, uz dogovor da se do kraja lovne sezone, to jest do kraja februara ponovi akcija hajke na lisice i šakale.

 

HAJKA NA LISICU.4

Autor:  N.Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00