petak, 10. februar 2017.  21:15h
Pročitano 1528 puta

U okviru poseta Nacionalnim savetima, ombudsman posetio Pančevo

Pokrajinski zaštitnik građana - ombudsman, prof dr. Zoran Pavlović, započeo je ove nedelje niz poseta nacionalnim savetima nacionalnih manjina sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine. 

Pokrajinski zaštitnik građana - ombudsman, prof dr. Zoran Pavlović danas je posetio Pančevo i razgovarao s Borčetom Veličkovskim, predsednikom Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine Pokrajinski zaštitnik građana - ombudsman, prof dr. Zoran Pavlović danas je posetio Pančevo i razgovarao s Borčetom Veličkovskim, predsednikom Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine Ombudsman APV

Imajući u vidu nadležnosti institucije Pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana u oblasti zaštite prava nacionalnih manjina, tokom ovih poseta profesor Pavlović će se upoznati sa dosadašnjim radom nacionalnih saveta u Vojvodini i sa njihovim predstavnicima razmotriti mogućnosti buduće saradnje, kao i načine na koje bi institucija na čijem je čelu mogla da doprinese njihovom radu. 

 

06.02.17 NS MAdjari sajt

 

Tokom prošle nedelje profesor Pavlović i zamenica pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana za zaštitu prava nacionalnih manjina Eva Vukašinović posetili su Nacionalne savete nemačke, bunjevačke, hrvatske i mađarske nacionalne manjine sa sedištem u Subotici, a danas i Nacionalni savet češke i makedonske nacionalne manjine u Beloj Crkvi, odnosno Pančevu. 

Prilikom ovih poseta nacionalnim savetima sa njihovim predsednicima dogovoreno je da će Pokrajinskom ombudsmanu biti dostavljeni predlozi za nastavak i eventualno proširenje dosadašnje saradnje, koja je ocenjena kao uspešna i korisna. Posebna pitanja i aktivnosti kojima će u narednom periodu biti posvećena pažnja su produkcija za decu na jezicima nacionalnih manjina neprofitnog karaktera, učešće žena u nacionalnim savetima i organizacija okruglih stolova o ljudskim pravima i pravima nacionalnih manjina.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00