ponedeljak, 6. februar 2017.  15:35h
Pročitano 1655 puta

Počela 19. Dolovačka vinarijada

Ovogodišnja, devetnaesta, Dolovačka vinarijada, počela je krajem januara promocijom, degustacijom i prodajom proizvoda od vinove loze na pijačnom trgu u Dolovu. 

detalj s jedne od ranijih Vinarijada detalj s jedne od ranijih Vinarijada N.R.

Do sredine februara, do kada će manifestacija trajati, pre svega Dolovo, ali i ostala okolna mesta biće u znaku vina i dobrog raspoloženja.

I iza ovogodišnje manifestacije stoji Udruženje vinara i vinogradara „Sveti Trifun” uz pomoć većih i manjih sponzora. Nakon uvodnog januarskog okupljanja, program će biti nastavljen u utorak, 7. februara od 18 časova u dolovačkom Domu kulture, jer su tada zakazana predavanja iz oblasti vinogradarstva. Dan kasnije, 8. februara u božanskom nektaru moći će da uživaju Pančevci i to od 11 do 17 časova na uglu ulica Vojvode Radomira Putnika i Vojvode Živojina Mišića.

Pošto Vinarijada ima i takmičarski karakter svi oni koji žele da se nadmeću i provere kvalitet svoga vina mogu svoje uzorke predati u prostorijama dolovačke Mesne zajednice u petak, 10. februara u popodnevnim satima. Prijem uzoraka za takmičenje nastavlja se u subotu, 11. februara od 9 do 15 časova. Za to vreme na pijačnom trgu od 9 časova biće i zvanično otvorena Vinarijada, a slede takmičenje u brzom ispijanju špricera, besplatna podela sadnica vinove loze, kao i obilazak vinskog podruma u kući Đorđa Stajića od 12 časova.

Istog dana uslediće ocenjivanje i proglašenje pobednika od 19 časova u dolovačkom Domu kulture uz folkloraše i tamburaše. Na sam dan Svetog Trifuna, 14. februara, vinari će se najpre još jednom sakupiti na dolovačkom pijačnom trgu, da bi oko podneva uz prisustvo sveštenika, obišli i simbolično orezali vinograd udruženja. U 18 časova biće otvorena izložba slika u holu Osnovne škole, a već od 19 sati u istom holu počeće završno veče 19. Vinarijade, uz rezanje slavskog kolača i uručenje nagrada pobednicima. 

Dolovački vinari spremili su svoje tekućine od vinove loze i pokušaće da vas zagreju u ovim hladnim danima ako im se pridružite na njihovoj manifestaciji.

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00