petak, 27. januar 2017.  16:49h
Pročitano 2327 puta

Za Lokalni akcioni plan zapošljavanja u Pančevu planirano 26 miliona dinara

Članovi Gradskog veća na današnjoj sednici usvojili su Lokalni akcioni plan zapošljavanja Grada Pančeva za 2017. godinu, a za njegovu realizaciju obezbeđeno je nešto više od 26 miliona dinara iz budžeta.

Za realizaciju programa u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u Pančevu u 2017. godini obezbeđeno je nešto više od 26 miliona dinara iz budžeta Za realizaciju programa u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u Pančevu u 2017. godini obezbeđeno je nešto više od 26 miliona dinara iz budžeta Pančevo.MOJKraj.rs

I ove godine iz budžeta će biti finansirani isti programi koje je Lokalni akcioni plan zapošljavanja predvideo i lane, odnosno stručna praksa, javni radovi za kategoriju teže zapošljivih osoba, studentska praksa, sajam zapošljavanja, unapređenje konkurentnosti srednjih škola putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične nastave, program za podršku početnicima u biznisu (pravno-finansijsko savetovanje u poslovanju), dodela subvencija početnicima u biznisu – samozapošljavanje i subvencije za otvaranje novih radnih mesta.

Za stručnu praksu ove godine odvojeno je 5 miliona dinara, za javne radove 1,6 miliona dinara, za studentsku letnju praksu 600 hiljada dinara, za sajam zapošljavanja 500 hiljada dinara, a za srednje škole 1,4 miliona dinara. Za pravno-finansijsko savetovanje u poslovanju izdvojeno je nešto manje od 1,7 miliona dinara, a najviše novca biće odvojeno za samozapošljavanje – 8,5 miliona dinara.

Za subvencije za otvaranje novih radnih mesta obezbeđeno je 7,5 miliona dinara.

Prilikom odlučivanja da pokrenete svoj posao možda će vam koristiti podaci iz Lokalnog akcionog plana Pančeva za ovu godinu u kojem se između ostalog navodi da su u 2016. godini deficitarna zanimanja bila: ovlašćene računovođe, diplomirani farmaceuti sa položenim stručnim ispitom, diplomirani defektolozi – oligofrenopedagozi, medicinske sestre – vaspitači, šivači konfekcije, obućari i autolakireri, informatičari, programeri, profesori matematike, fizike, hemije, profesori nemačkog jezika, zavarivači sa postupkom CO2-MIG,MAG.

S druge strane, najbrojniji su i za njih nema posla: maturanti gimnazije, pravni tehničari, ekonomski tehničari, poljoprivredni tehničari, diplomirani pravnici, diplomirani menadžeri, turistički tehničari, hemijsko-tehnološki tehničari, frizeri, sva zanimanja iz oblasti kulture i prosvete, osim profesora matematike i fizike.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00