četvrtak, 26. januar 2017.  20:47h
Pročitano 2414 puta

Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u Gimnaziji (FOTO)

Akcija dobrovoljnog davanja krvi danas je organizovana u Gimnaziji “Uroše Predić” u Pančevu, a krv je dalo više od 60 učenika.

Od 70 zainteresovanih učenika Gimnazije u Pančevu, krv je dao 61 đak Od 70 zainteresovanih učenika Gimnazije u Pančevu, krv je dao 61 đak RRR

Akciju je posetilo 70 učenika završnih razreda Gimnazije zainteresovanih da dobrovoljno daju krv, ali uslove je ispunio 61 đak.

Dr Radmila Railić Ristovska, šef odseka bazične transfuzije kaže da je ovo bila prva akcija u drugom polugodištu u srednjim školama.

Rezerve krvi u pančevačkoj Službi za transfuziju trenutno su stabilne. Akcija dobrovoljnog davanja krvi u pančevačkoj Gimnaziji doprinela je da stabilno stanje rezervi krvi ostane i u narednim danima, kaže dr Railić Ristovska.

0a gimnazija rada

 

Ona još dodaje da briga o stanju rezervi krvi predstavlja građansku dužnost svakog pojedinca. 

Osim u organizovanim akcijama građani krv mogu dati i u prostorijama Službe za transfuziju krvi radnim danom od 7 do 15 časova i subotom od 8 do 13  časova. 

Naspavajte se, doručkujte, popijte dovoljno tečnosti, sa sobom ponesite lični dokument i dođite da date krv, poručuje dr Radmila Railić Ristovska.

Inače, u toku prošle godine više od 800 učenika i studenata iz Pančeva, Alibunara i Bele Crkve dali su krv i pomogli da krv bude dostupna pacijentima u Opštoj bolnici u našem gradu.

 

0b gimnazija

 

Naredna akcija među srednjoškolcima biće 2. februara u Gimnaziji “Jovan Cvijić” u Beloj Crkvi.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00