petak, 20. januar 2017.  20:03h
Pročitano 1202 puta

Gradsko veće: usvojen plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije

Na današnjoj sednici Gradsko veće Pančeva usvojilo je godišnji plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije kojim su predviđeni završetak Situacionog centra, nabavka novih pumpi za slučaj poplava i jednog vozila koje će biti korišćeno tokom vanrednih situacija. 

Na današnjoj sednici Gradsko veće Pančeva usvojilo je godišnji plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije Na današnjoj sednici Gradsko veće Pančeva usvojilo je godišnji plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije Pančevo.MOJKraj.rs

Ovogodišnjim programom Gradski štab za vanredne siutuacije predviđeno je da se tokom ove godine završi procena ugroženosti od elementarnih nepogoda, kao i da se, kada Zakon bude usvojen, započne sa formiranjem jedinica civilne zaštite i opšte namene.

Miodrag Milošević, šef Odeljenja za vanredne situacije u gradskoj upravi kaže da je za ovu godinu planirano tri i po miliona dinara. 

Milion i po planirano je za završetak Situacionog centra grada Pančeva i dva miliona za nabavku pumpi, odnosno kombinovanih pumpi i agregata u slučaju poplava. Planirana je i nabavka jednog vozila, namenjenog z aangažovanje u vanrednim situacijama, kazao je Milošević.

Grad Pančevo će i dalje plaćati troškove vođenja evidencije naplate posebne naknade za unapređenje zaštite životne sredine u fabrikama južne zone. To je takođe odlučeno danas na sednici Gradskog veća.  

 

gr vece u pancevu

 

Milica Marjanović, iz Sekretarijata za poresku administraciju podsetila je da je posebna naknada za unapređenje zaštite životne sredine jedan od važnijih prihoda u budžetu grada. Samo prošle godine Grad Pančevo je po ovom osnovu ostvario više od 397 miliona dinara.

Od ovog iznosa više od 341 miliona dinara predstavlja eko naknada koja se plaća u iznosu od 100 dinara po toni utovarenog ili istovarenog tereta u sve tri fabrike južne zone. Količine, ali i plaćanje ovih naknada kontrolišu zaposleni u Rafineriji, Azotari i Petrohemiji, i gradu dostavljaju mesečne izveštaje, a grad plaća troškove. Tako će Rafineriji biti isplaćeno skoro tri i po miliona dinara, Azotari skoro 182 hiljade, i Petrohemiji 151 hiljada dinara, kazala je Marjanović.

Raspored sredstava, kao i ranijih godina vrši se na osnovu procenta ostvarenog prihoda u svakoj konkretnoj fabrici. Od ovih 341 miliona 91,23% osvareno je u Rafineriji nafte Pančevo, 3,98% u HIP Petrohemiji, a 4,79% u HIP Azotari.

Na inicijativu Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Pančeva na sednici Veća data je saglasnost da se formira radno telo koje će raditi na implementaciji Akcionog plana grada za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti za period od 2016. do 2018. godine.

 

0b gradsko vece pancevo

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00