petak, 20. januar 2017.  10:28h
Pročitano 913 puta

Predavanja za srednjoškolce o bezbednosti u saobraćaju

Preventivno-edukativna predavanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja u okviru projekta „Smanji gas“ održana su u sredu, 18. januara u Tehničkoj školi „23. maj” i u četvrtak, 19. januara u Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Pančevu.

Reč je o projektu koji je sufinansirao Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva, a realizuju Auto sportski klub Petro Max iz Novog Sada i Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva.

Projekat je usmeren ka unapređenju nivoa znanja i stavova učenika završnih razreda srednjih škola u gradu Pančevu iz oblasti bezbednosti saobraćaja, a za sada se sprovodi u Medicinskoj, Elektrotehničkoj i Tehničkoj školi.

U okviru projekta, testirano je znanje i poštovanje saobraćajnih propisa pančevačkih srednjoškolaca, koji su na održanim predavanjima imali prilike i da učestvuju u simulaciji dejstva alkohola, umora, pospanosti i psohoaktivnih supstanci uz pomoć tzv. „pijanih naočara“ i spoznaju moguće negativne posledice rizičnog ponašanja u saobraćaju i dejstvo različitih opasnih faktora koji utiču na psihomotorne sposobnosti čoveka pri samom kretanju, a kamoli pri upravljanju vozilom.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00