ponedeljak, 16. januar 2017.  19:47h
Pročitano 1983 puta

Kazne za neočišćen sneg i led i do 60 hiljada dinara

Prilikom prethodnog ledenog talasa, inspekcijske službe u Pančevu radile su u dve smene, ali nisu kažnjavale one koji nisu čistili sneg ispred stambenih i poslovnih objekata već su ih samo opominjali.

Kazne za neočišćen sneg i led i do 60 hiljada dinara Kazne za neočišćen sneg i led i do 60 hiljada dinara Pančevo.MOJKraj.rs

Sada iz inspekcijskih službi apeluju na Pančevke i Pančevce da prilikom narednih padavina čiste sneg i uklanjaju led s trotoara, jer će ih, inače, kažnjavati. Kazne za one koji se ne pridržavaju obaveza nisu male. Kreću se od 10.000 dinara za fizičko lice do 60.000 dinara za pravna lica.

Kako je na sednici Štaba za vanredne situacije objasnio Milovan Ćirović, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove u narednom periodu, u interesu bezbednosti svih građana, biće sankcionisani oni koji se ne budu pridržavali Odluke o komunalnom redu i ne budu čistili trotoare i prilaze oko svojih poslovnih prostora i stambenih jedinica.

Gradskom odlukom, svi građani, kako privatna, fizička, lica, tako i preduzetnici i pravna lica, u obavezi su da ispred svojih objekata očiste sneg i led sa trotoara i drugih površina kojima se kreću građani, podsetio je na zakonsku obavezu Ćirović i dodao da je inspekcija ovlašćena da izda nalog JKP-u „Higijena“ da te površine očisti od snega i leda, ali o trošku vlasnika objekta koji svoju obavezu nije ispoštovao.

 

0 milovan cirovic na sednici staba

 

Ćirović je podsetio da se svake godine ponavlja ista situacija, tako da su i dalje najveći problem staračka domaćinstva u kojima nema mladih koji bi očistili trotoare ispred kuća. Problem su i poslovni prostori koji ne rade.

Gradonačelnik Saša Pavlov je predložio da se angažuje “Higijena” da ispred staračkih domaćinstava očisti led i sneg bez naknade, a da se privrednici kazne.

U narednom periodu problem će biti i ledenice. Obaveza građana je da bezbedno uklone ledenice sa svojih stambenih i poslovnih objekata. Ukoliko to ne mogu da učine, Milovan Ćirović ih je pozvao da se za pomoć obrate komunalnoj inspekciji, Gradskoj stambenoj agenciji ili Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Pančevo.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00