ponedeljak, 16. januar 2017.  15:09h
Pročitano 1866 puta

Pančevo spremno za novi ledeni talas

Sednica Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva održana je danas u Gradskoj upravi, a zaključak je da su sve službe spremne za predstojeći ledeni talas.

Sednicom je predsedavao gradonačelnik Saša Pavlov, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Sednicom je predsedavao gradonačelnik Saša Pavlov, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Pančevo.MOJKraj.rs

Na dnevnom redu današnje sednice bilo je stanje na terenu grada Pančeva i priprema za predstojeće najavljene ledene dane.

Sednicom je predsedavao gradonačelnik Saša Pavlov, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, a na sastanku su bili prisutni predstavnici javnih i javno-komunalnih preduzeća, pripadnici vojske, policije i Sektora za vanredne situacije, predstavnici fabrika Južne industrijske zone i ostali relevantni subjekti.

Članovi Gradskog štaba za vanredne situacije izvestili su prisutne o dosadašnjim aktivnostima i o stanju u svojim preduzećima. Većih problema u radu nije bilo, a manji problemi koji su se u toku rada pojavili, uspešno su i blagovremeno su otklonjeni, što nije uticalo na obavljanje redovnih aktivnosti. 

 

članovi staba

 

Svi subjekti spremni su za eventualni predstojeći ledeni talas i u stalnom su kontaktu sa gradonačelnikom, užim rukovodstvom Gradskog štaba za VS i direktorima javnih i javno-komunalnih preduzeća čiji je rad značajan za funkcionisanje.

U slučaju potrebe, vojska i policija su u pripravnosti da pruže pomoć i, kao i svi ostali subjekti, preduzeće potrebne mere radi neometanog funkcionisanja komunalnog sistema grada i očuvanja bezbednosti građana.

Održali smo ovaj sastanak da usaglasimo aktivnosti i podignemo nivo mobilnosti, da bismo mogli preventivno da reagujemo ukoliko te nepovoljne vremenske prilike zahvate i naše područje. Iskustva iz prethodnog perioda su pozitivna, sve pre svega gradske službe su odlično obavile posao u skladu sa svojim mogućnostima, rekao je gradonačelnik, istakavši da su sve komunalne usluge u gradu redovno i neometano sprovođene i da je sve ono što je od vitalnog značaja u gradu funkcionisalo na zavidnom nivou, počev od javnog saobraćaja, pružanja zdravstvenih usluga i svih komunalnih usluga. 

sednica staba za vanredne situacije pavlov

 

Pavlov se osvrnuo i na pomoć ukazanu meštanima Bele stene, kojima su prethodne nedelje pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dostavili potrebnu hranu, vodu i lekove, zbog nemogućnosti da se do njih, usled niskih temperatura i leda na Dunavu, plovnim putem dođe.

U narednom periodu, s obzirom na to da je zimski raspust završen i da su deca ponovo u školama, JKP „Higijena“ i ostali subjekti naročitu pažnju posvetiti održavanju bezbednosti prilaza školama, istakao je gradonačelnik.

Zbog najavljenih niskih temperatura u narednim danima, Saša Pavlov apelovao je na Pančevce, naročito na starije sugrađane, da bez preke potrebe ne napuštaju svoje domove i rekao da će se, ukoliko temperatura bude niža od - 5 C, ponovo uspostaviti dvadesetčetvoročasovni režim snabdevanja građana toplotnom energijom.

 

milovan cirovic na sednici staba

 

Do sada komunalna policija nije primenjivala kaznene mere, ali u narednom periodu, u interesu bezbednosti svih građana, biće sankcionisani oni koji se ne budu pridržavali odluke o komunalnom redu i ne budu čistili trotoare i prilaze oko svojih poslovnih prostora i stambenih jedinica.

Gradskom odlukom, svi građani, kako privatna, fizička, lica, tako i preduzetnici i pravna lica, u obavezi su da ispred svojih objekata očiste sneg i led sa trotoara i drugih površina kojima se kreću građani, podsetio je na zakonsku obavezu sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove Milovan Ćirović i dodao da je inspekcija ovlašćena da izda nalog JKP-u „Higijena“ da te površine očisti, o trošku vlasnika objekta koji svoju obavezu nije ispoštovao.

gimnazija pancevo zima led

 

Prema najavi RHMZ-a za područje Beograda i Pančeva, tokom nedelje, od 16. do 22. januara, na području Beograda očekuju se ledeni dani sa najnižom temperaturom od -7 do -3 stepena, na periferiji grada i nižom, a najvišom od -3 do -1 stepeni.
Od ponedeljka posle podne do četvrtka (16-19. januara) povremeno sneg uz manje postepeno povećanje visine snežnog pokrivača.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00