sreda, 4. januar 2017.  09:54h
Pročitano 1464 puta

Jelka od recikliranog materijala za osobe sa invaliditetom

Učenici Osnovne škole“ Ivan Goran Kovačić“ u Subotici svake godine izrađuju jedinstvenu novogodišnju jelku koju poklanjaju u humanitarne svrhe, a pred kraj 2016. godine napravili su je od recikliranog materijala.

Hol Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” krasi jelka, visoka dva metra, koja je izrađena od čepova Hol Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” krasi jelka, visoka dva metra, koja je izrađena od čepova www.ecofeminizam.com

Jelku su poklonili Udruženju „Čep za hendikep“.

Hol Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” krasi jelka, visoka dva metra, koja je izrađena od čepova. Đaci škole su odlučili da jelku poklone Udruženju „Čep za hendikep“.

Anketirani učenici kažu:

“Mislim da je ovo jako dobro zato što možemo da pomognemo i jednostavno da ulepšamo našu školu i omogućimo tim aktivnosti”.

“Mislim da je ovo jako dobra humanitarna akcija. Zanimljivo je bilo sakupljanje čepova. Morali smo da uložimo mnogo truda i napora da bismo napravili ovu jelku. Veoma dugo smo šakupljali čepove da bismo uspeli ovo i veoma mi je drago što možemo da pomognemo deci kojoj je potrebna naša pomoć”.

 

2 SUBOTICAcom 20Dec2016 OSIvanGoranKovacic 1145011

 

Zoran Martinov, predsednik Udruženja “Čep za hendikep” kaže za sajt www.ecofeminizam.com da je zadovoljan poklonom. Procenio je da su deca sakupila oko 100 kilograma čepova. Cilj akcije je da motiviše ljude, pre svega decu da recikliraju i vode računa o ekologiji, a ujedno će pomoći da članovi Udruženja nabave kolica, hodalice, štake i druga pomagala koja im olakšavaju svakodnevicu.

Malo je reći mnogo. Ova pomoć mnogo znači. Tako da ovo što nam je škola “Ivan Goran Kovačić” priredila je nešto najlepše za četiri godine.Za ove četiri godine postojanja nismo doživeli ovako nešto. Jelka je velika i prelepa i jedva čekamo da je podelimo na društvenim mrežama i postavimo na javnom mestu da ljudi vide kako kreativnost nema granice. U okviru ove akcije uspeli smo da obezbedilo 49 ortopedskih pomagala, a sakupljeno je oko 60 tona čepova, istakao je Zoran Martinov, predsednik Udruženja “Čep za hendikep”.

U Udruženju “Čep za hendikep” objašnjavaju da za jedna polovna kolica treba sakupiti između tonu i tonu i po čepova, a za novo ortopedsko pomagalo između pet i šest tona.

Mi smo prava radionica koja se bavi recikliranjem materijala. Svake godine pravimo ovakvu jednu jelku od recikliranog materijala, što je I cilj da očuvamo prirodu. A sada smo napravili ovu akciju I da pomognemo nekom detetu kome je to neophodno ili čoveku sa hendikepom dab u omogućili kupovinu raznih pomagala, istakla je nastavnica Danijela Santrač Roško.

Poruka učenika iz Subotice je „Uradite nešto dobro za prirodu, ali i za ljude – pridružite se akciji „Čep za hendikep“!.

Autor:  www.ecofeminizam.com
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00