utorak, 3. januar 2017.  20:11h
Pročitano 1253 puta

„Suncokret“ pomogao Deda Mrazu da usreći 54 dece u Omoljici

Udruženje građana Suncokret i OŠ “Dositej Obradović” iz Omoljice organizovali su akciju pod nazivom „Ubaci u džak, da Deda Mrazu posao ne bude lak!“ u okviru koje su obradovali 54 dece u svom mestu. 

Tokom akcije je prikupljeno više od 41 kilogram slatkiša, više od 400 igračaka i 160 kompleta školskog pribora, ali su se pored toga našli i garderoba i edukativni materijali za decu Tokom akcije je prikupljeno više od 41 kilogram slatkiša, više od 400 igračaka i 160 kompleta školskog pribora, ali su se pored toga našli i garderoba i edukativni materijali za decu Suncokret

Akcija je za cilj imala prikupljanje slatkiša, igračaka i školskog pribora za novogodišnje paketiće za decu iz socijalno-ugroženih porodica iz Omoljice. 

Akcija je trajala u periodu od 5. do 25. decembra, a na nekoliko lokacija u Omoljici svi zainteresovani mogli su da ostave svoje donacije u vidu slatkiša, igračaka i školskog pribora. Pozivu se odazvao veliki broj fizičkih lica, kako meštana Omoljice, tako i iz Pančeva i okoline, i veliki broj pravnih lica koji su dali doprinos u skladu sa svojim mogućnostima. Tokom akcije je prikupljeno više od 41 kilogram slatkiša, više od 400 igračaka i 160 kompleta školskog pribora, ali su se pored toga našli i garderoba i edukativni materijali za decu. 

Profesori i ostalo osoblje OŠ “Dositej Obradović” su sastavili spisak dece kojima bi ovi paketići bili od izuzetnog značaja i kojima bi ulepšali novogodišnje praznike, a potom su, 29. i 30. decembra, na kućnu adresu svih mališana 54 napravljena paketića odneli Deda Mraz i volonteri Udruženja građana Suncokret

 

Slika 1

 

Organizatori se neizmerno zahvaljuju svima koji su dali svoj doprinos realizaciji ove akcije i koji su svojim malim, ali vrednim delom, ulepšali novogodišnje praznike deci širom Omoljice!

Smatrajući da su ovakve humanitarne akcije veoma značajne za pokretanje pozitivnih promena u našem okruženju, prevashodno kroz pružanje mogućnosti svakom detetu da ima podjednako kvalitetno detinjstvo kao i njegovi drugari i drugarice, organizatori najavljuju da će nastaviti sa realizacijom ovakvih akcija.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00