ponedeljak, 2. januar 2017.  09:20h
Pročitano 5319 puta

Država poručuje: Skupljajte račune, osvojite stan

Nagradna igra u kojoj će svako ko sakupi deset fiskalnih računa moći da se nada vrednim poklonima, a čiji je cilj suzbijanje sive ekonomije, počela je 1. januara.

Potrebno je sakupiti najmanje deset fiskalnih računa ili slipova (potvrda za plaćanje karticom) iz različitih prodavnica, a vrednost na njima mora da prelazi 100 dinara Potrebno je sakupiti najmanje deset fiskalnih računa ili slipova (potvrda za plaćanje karticom) iz različitih prodavnica, a vrednost na njima mora da prelazi 100 dinara ilustracija

U nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", koju priređuje Ministarstvo finansija, potrebno je sakupiti najmanje deset fiskalnih računa ili slipova (potvrda za plaćanje karticom) iz različitih prodavnica, a vrednost na njima mora da prelazi 100 dinara.

Građani mogu račune da šalju od 1. februara do kraja marta 2017. i da time konkurišu za stan u Beogradu, automobil, putovanje u zemlji i inostranstvu, ali i tehničku robu, navodi se u saopštenju medijima.

Planirano je da bude četiri izvlačenja, koja će biti organizovana jednom nedeljno, tokom marta i početkom aprila.

Koverte za slanje računa biće besplatne i moći će da se preuzmu u filijalama Pošte Srbije, a na njima će već biti odštampan poštanski fah na koji je potrebno poslati kovertu. Potrebno je popuniti samo lične podatke - ime, prezime, adresu stanovanja, lični broj i kontakt telefon.

U nagradnoj igri, koja se organizuje u okviru Godine borbe protiv sive ekonomije, pravo učešća imaju sve punoletne osobe sa prebivalištem u Srbiji.

Cilj organizovanja nagradne igre je motivisanje građana da se zainteresuju za probleme sive ekonomije i da se aktivno uključe u njeno suzbijanje uzimanjem fiskalnih računa.

Glavna nagrada, stan u Beogradu, biće dodeljena 2. aprila i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić do tada očekuje i prve rezultate kampanje suzbijanja sive ekonomije.

Nagradna igra je važna samo kao metod i motivacija da se ljudi uključe u kampanju. Kampanja je važna jer je cilj da se ljudima objasni važnost plaćanja poreza i sakupljanja računa. Ne postoji dovoljna svest o tome, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare održanoj krajem godine.

Partneri u nagradnoj igri su NALED, Savez za fer konkurenciju, Državna lutrija Srbije, Poreska uprava i Republički sekretarijat za javne politike. 

Nagrade i za lokalne samouprave

Paralelno sa nagradnom igrom sa računima organizovaće se i takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova, gde će nagrada za najaktivnije lokalne zajednice biti besplatna vaj-faj zona.

Kriterijumi za izbor najatraktivnijih lokalnih zajedica biće broj prikupljenih fiskalnih računa u odnosu na broj stanovnika i prosečna zarada na teritoriji lokalne samouprave, kako bi se eliminisale razlike u veličini i kupovnoj moći među opštinama i gradovima.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(7 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00