sreda, 28. decembar 2016.  13:22h
Pročitano 2015 puta

Paketići za decu na Dečijem odeljenju Bolnice

Na Dečjem odeljenju Opšte bolnice Pančevo članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje mr Tatjana Božić, u ime Grada Pančeva, uručila je danas paketiće deci koja će novogodišnje praznike, nažalost, provesti u bolnici.

mr Tatjana Božić je paketiće predala bolničkom osoblju u prisustvu dr Slobodana Prodanovića, pomoćnika direktora za internističke grane i načelnika dečijeg odeljenja bolnice, koje će paketiće podeliti deci u sobama mr Tatjana Božić je paketiće predala bolničkom osoblju u prisustvu dr Slobodana Prodanovića, pomoćnika direktora za internističke grane i načelnika dečijeg odeljenja bolnice, koje će paketiće podeliti deci u sobama Pančevo.MOJKraj.rs

Grad je odlučio i misli i na naše najmlađe sugrađane koji na žalost zbog bolesti ove novogodišnje praznike provode u bolnici. Zahvaljujem se direktorima škola i sponzorima koji su učestvovali u ovoj akciji Grada i omogućili da se deca i u bolnici na neki način raduju novogodišnjim praznicima. Nadamo se da će se deca obradovati paketićima, a svoj deci želimo brz oporavak i srećnu novu godinu, rekla je mr Tatjana Božić.

Ona je paketiće predala bolničkom osoblju u prisustvu dr Slobodana Prodanovića, pomoćnika direktora za internističke grane i načelnika dečijeg odeljenja bolnice, koje će paketiće podeliti deci u sobama, jer je sezona gripa i nije preporučljivo sada ulaziti u dečije sobe. 

 

IMG 20161228 115657

 

Dr Prodanović kaže da će ovo možda biti prva godina da zbog gripa deci na odeljenju neće doći Deda Mraz, tako da će im ovi pokloni puno značiti.

Ove godine je grip stigao oko mesec, mesec i po dana ranije nego što se očekivalo. Stalno smo puni, brojno stanje dece na Odeljenju nikad nije ispod 30. Gledamo da za Novu godinu što manje dece leži u Bolnici, ali na žalost ove godine će ih baš biti dosta. Ovo će im sigurno koliko toliko ublažiti boravak kod nas. Trenutno preovlađuje respiratorna patologija, odnosno grip, upale pluća, deca su sa visokim temperaturama, dehidrirana. Kroz ambulantu ih jako puno dnevno prođe, a i sada ih je puno na odeljenju, kaže dr Prodanović.

On kaže da takva stanja prolaze za pet do sedam dana, ali ih ima puno.

Uoči novogodišnjih praznika lekari nastoje da što manje dece ostane na odeljenju, međutim ove godine ostaće ih oko tridesetak na odeljenju.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00