petak, 23. decembar 2016.  17:10h
Pročitano 2777 puta

Grad Pančevo odobrio Dečjoj radosti da vrati više naplaćene iznose od roditelja

Gradsko veće Pančeva dalo je saglasnost Predškolskoj ustanovi “Dečja radost” da sa svim roditeljima može sklapati sporazume o isplati više uplaćenog novca za usluge koje pruža ova ustanova. 

Gradsko veće Pančeva dalo je saglasnost Predškolskoj ustanovi “Dečja radost” da sa svim roditeljima može sklapati sporazume o isplati više uplaćenog novca za usluge koje pruža ova ustanova Gradsko veće Pančeva dalo je saglasnost Predškolskoj ustanovi “Dečja radost” da sa svim roditeljima može sklapati sporazume o isplati više uplaćenog novca za usluge koje pruža ova ustanova Pančevo.MOJKraj.rs

Do sada je pred sudom pokrenuto više od 220 tužbi za koje se procenjuje da će sudski troškovi biti oko četiri miliona dinara.

Ukoliko bi svi roditelji tužili PU Dečja radost za isplatu razlike taj iznos bi bio višestruko veći. Zato je Grad je dao saglasnost za isplatu novca svim roditeljima kojima je više naplaćen boravak dece u PU Dečja radost, a koji potpišu sporazum o isplati više naplaćenog novca, na ovakav način, kazao je gradonačelnik Saša Pavlov.

Ovakav zaključak donet je na predlog PU Dečja radost, dostavljen gradonačelniku 13. decembra, s obzirom da su Grad Pančevo i Ustanova tuženi u više slučajeva, od strane roditelja čija su deca koristila usluge predškolskog vaspitanja i obrazovanja, zbog plaćanja više obračunate cene usluge od zakonom propisane, odnosno više od 20%.

Gradsko veće je odobrilo ovaj Sporazum koji bi se zaključivao između PU Dečja radost, odnosno osnovnih škola u Omoljici, Starčevu, Kačarevu, Glogonju i Jabuci, koje su sprovodile predškolsko vaspitanje i obrazovanje, sa jedne strane i roditelja čija su deca koristila ove usluge, sa druge strane.

Grad Pančevo je predlogom odluke o budžetu grada Pančeva za 2017. namenio 50 miliona dinara za isplate roditeljima koji su preplatili vrtiće, kaže gradonačelnik Saša Pavlov.

Kako bi se sprečilo vođenje novih sudskih postupaka zbog više obračunate cene usluge predškolskog vaspitanja i nastanka novih troškova, ukazala se potreba za zaključivanjem ovakvih sporazuma. Zbog toga je i gradonačelnik na sednici Veća apelovao na advokate da svojim klijentima savetuju da ne pokreću tužbe za naknadu štete već da potpišu ove sporazume sa PU Dečja radost u Pančevu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00