četvrtak, 8. decembar 2016.  07:55h
Pročitano 1266 puta

U sledeću fazu projekta “Edukuj se, zaposli se!” plasiralo se 12 učesnika

U okviru projekta „Edukuj se, zaposli se!“ koji realizuje Regionalni edukativni centar Banat u partnerstvu sa Gradom Pančevom, Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj Banat i Doo za vođenje poslovnih knjiga Beba Company Pančevo, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u četvrtak, 1. decembra, održano je eliminaciono takmičenje mladih nezaposlenih lica koja su u okviru projekta prošla osnovnu obuku iz preduzetništva. 

Odlukom Stručne komisije u narednu fazu projekta kvalifikovali su se učesnici koji su se plasirali na neko od prvih 12 mesta Odlukom Stručne komisije u narednu fazu projekta kvalifikovali su se učesnici koji su se plasirali na neko od prvih 12 mesta Pančevo.MOJKraj.rs

Odlukom Stručne komisije sačinjene od predstavnika projektnih partnera i samih učesnika, u narednu fazu projekta kvalifikovali su se učesnici koji su se plasirali na neko od prvih 12 mesta.

Najbolji učesnici su na taj način stekli priliku da nastave obuku u okviru projekta i da u naredna dva meseca, uz kontinuiranu podršku mentora, detaljno razviju svoje poslovne ideje, koje na kraju procesa treba da pokažu tržišnu održivost.

Kao rezultat napredne obuke, učesnici će imati kompletno pripremljene i do detalja razvijene poslovne planove, a za tri najbolje poslovne ideje obezbeđena je finansijska podrška u pojedinačnom iznosu od 240.000 dinara i besplatna konsultantska podrška u prvih godinu dana dana poslovanja. 

Projekat „Edukuj se, zaposli se!“ realizuje se uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a odobren je u okviru Javnog konkursa za programe i projekte podrške mladima u zapošljavanju. 

Realizacija traje 8 meseci, od jula 2016 do februara 2017. godine, a cilj projekta je doprinos smanjenju dugoročne nezaposlenosti i povećanju zapošljivosti mladih nezaposlenih lica i razvoj Grada Pančeva i južnobanatskog regiona kao naprednog društva zasnovanog na znanju.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00