petak, 25. novembar 2016.  09:21h
Pročitano 731 puta

Lončar: zimu dočekujemo bez straha, ali uz punu pažnju

Konstitutivna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije održana je u sredu, 23. novembra, u Pančevu, u sedištu Južnobanatskog upravnog okruga.

Konstitutivna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije održana je u sredu, 23. novembra, u Pančevu Konstitutivna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije održana je u sredu, 23. novembra, u Pančevu J.O.

Pored predsedavajuće, Danijele Lončar, načelnice Okruga, sastanku su prisustvovali predstavnici Sektora za vanredne situacije, MUP-a, Zavoda za javno zdravlje, Opšte bolnice Pančevo, Vojvodinaputa, kao i predstavnici svih drugih relevantnih institucija.

Glavna tema sednice bilo je usvajanje izveštaja o stanju spremnosti i pripremama subjekata za nailazeći zimski period na teritoriji lokalnih samouprava, donet je zaključak o formiranju operativnog štaba, i najavljen obilazak, odnosno poseta komandanta štaba svim vatrogasno spasilačkim jedinicama na teritoriji Okruga. Raspoloživi kapaciteti, dostignut nivo opremljenosti, obučenosti i spremnosti sektora i svih drugih lica od značaja za zaštitu i spasavanje su na zadovoljavajućem nivou, zaključeno je u nastavku sednice.

 

0 okrug nacelnica

 

Načelnica okruga, odnosno komandant štaba Danijela Lončar ističe da zimski period dočekujemo bez straha, ali uz punu pažnju i oprez jer priroda je nepredvidiva. 

Nadležni organi su spremni da odgovore svojim zadacima i obavezama u slučaju da dođe do vanredne situacije i potrebe za njihovim dodatnim angažovanjem, a sve u cilju brige o bezbednosti građana Južnog Banata.

 

0 okrug

Autor:  J.O.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00