petak, 25. novembar 2016.  06:18h
Pročitano 3157 puta

Saobraćajci će u Pančevu vozače testirati i na droge

Komitet za bezbednost saobraćaja Grada Pančeva planira do kraja godine da nabavi aparat za detekciju psihoaktivnih supstanci kod vozača za saobraćajnu policiju.

Do kraja godine biće nabavljen aparat za detekciju psihoaktivnih supstanci kod vozača za saobraćajnu policiju Do kraja godine biće nabavljen aparat za detekciju psihoaktivnih supstanci kod vozača za saobraćajnu policiju www.pixabay.com

Srđan Polovina iz Agencije za bezbednost saobraćaja kaže da je Komitet obezbedio 500 hiljada dinara za nabavku ovog aparata, koji će zatim biti predat saobraćajnoj policiji koja će ga koristiti na ulicama Pančeva, pri kontroli učesnika u saobraćaju.

 

0 srdjan polovina komitet za bezbednost saobracaja

Na slici: Srđan Polovina iz Agencije za saobraćaj Grada Pančeva

 

Na taj način će saobraćajna policija moći lako da utvrdi i koji vozači su pod dejstvom opojnih droga, kazao je Polovina.

Gradsko veće je dalo saglasnost na ovaj predlog, ušlo se u javnu nabavku uređaja, i naš sagovornik očekuje da će možda već do kraja ove godine on biti u upotrebi.

Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva raspolaže novcem, odnosno delom novca, od naplaćenih kazni vozačima, koji se vraća lokalnim samoupravama da ga one utroše na povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, bez obzira da li su u pitanju vozači, biciklisti ili pešaci.

Ove godine Komitetu za bezbednost saobraćaja grada Pančeva bilo je na raspolaganju 15 miliona dinara.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00