četvrtak, 24. novembar 2016.  14:57h
Pročitano 1385 puta

Podsetnik odraslima kako da deca budu bezbednija u saobraćaju

U Pančevu je danas počela akcija “Za bezbednost dece u saobraćaju. Svi zajedno” koju sprovode Komitet za bezbednost saobraćaja i Agencija za saobraćaj grada Pančeva, zajedno sa učenicima i profesorima Mašinske škole Pančevo.

Na više lokacija u centru grada, ispred škola, vrtića, ustanova i na javnim parkiralištima deljeni su leci i brošure sa savetima o pravilnom ponašanju u saobraćaju Na više lokacija u centru grada, ispred škola, vrtića, ustanova i na javnim parkiralištima deljeni su leci i brošure sa savetima o pravilnom ponašanju u saobraćaju Pančevo.MOJKraj.rs

Srđan Polovina, predstavnik Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da će u okviru kampanje na više lokacija u centru grada, ispred škola, vrtića, ustanova i na javnim parkiralištima biti podeljeni leci i brošure, koji su pre svega namenjeni odraslim učesnicima u saobraćaju, sa savetima o tome kako pripremiti dete za učešće u saobraćaju i kako da odrasli svojim doslednim ponašanjem i ličnim primerom, pozitivno utiču na ponašanje dece.   

 

1 polazak u akciju

 

U Republici Srbiji, deca u saobraćaju najviše stradaju kao putnici u vozilu, zatim kao pešaci i kao vozači bicikala. Zato je veoma važno da onaj ko prevozi dete i najviše vremena provodi sa njim, pre svega roditelji, ali i ostali odrasli, da svojim doslednim i bezbednim ponašanjem i da svoje zdrave navike prenesu deci, kazao je Polovina.

 

0 srdjan polovina komitet za bezbednost saobracaja

 

On je podsetio da Komitet za bezbednost saobraćaja i Agencija za saobraćaj kontinuirano sprovode ovakve akcije, a današnja akcija se odnosi pre svega na upoznavanje roditelja kratkim uputstvom, odnosno propagandnim materijalom na zdrave navike u saobraćaju.

Želimo da ih podsetimo, pretpostavljam da oni to znaju, ali kroz ovakav vid kampanje želimo dodatno da utičemo na njihovu svest a da oni to prenesu najmlađim naraštajima, rekao je Polovina.

Ivana Pejčić, profesorka saobraćajne grupe predmeta u Mašinskoj školi kaže da je saradnja između ove obrazovne ustanove i Komiteta za bezbednost saobraćaja već duži niz godina dobra.

Rado smo se uključili u ovu kampanju, a Komitet za bezbednost saobraćaja je dao veliku podršku pri nabavci vozila koje škola koristi za obuku učenika u vožnji, kao i za opremanje učionica računarima. Danas je akcenat na bezbednosti dece u saobraćaju. Svi bi trebalo da budu svesni da su deca najranjiviji učesnici u saobraćaju tako da pored adekvatnog saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja potrebno je da svaki pojedinac bezbednim ponašanjem da lični primer svakom detetu kako da se ponaša u saobraćaju, rekla je Pejčić.

Ona je izrazila nadu da će ubuduće biti što više ovakvih akcija kako bi se stanje bezbednosti saobraćaja u Pančevu poboljšalo.

 

2 flajeri

 

Kampanja „Za bezbednost dece u saobraćaju. Svi zajedno“, koja se realizuje uz podršku Republičke Agencije za bezbednost saobraćaja, biće nastavljena i sutra. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00