četvrtak, 24. novembar 2016.  02:16h
Pročitano 831 puta

Besplatna provera tehničke ispravnosti vozila

Preventivno-propagandna akcija pojačane kontrole saobraćaja “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” ove godine traje od 21. do 26. novembra u cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju. 

Akcija “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” ove godine traje do 26. novembra Akcija “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” ove godine traje do 26. novembra AMSS

Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila i da se otklone uočeni nedostaci, poveća bezbednost saobraćaja i smanji broj saobraćajnih nezgoda izazvanih tehničkom neispravnošću vozila.

Zimske gume

Vozila od 1. novembra do 1. aprila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, i da dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm. Meteorolozi već za početak naredne nedelje najavljuju prvi sneg i u nižim predelima.

Za vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas kao i poštovanja pravila saobraćaja.

Zbog učinjenih prekršaja nepoštovanja pravila saobraćaja, prema vozačima  će se preduzimati zakonom propisane mere.

Akciju "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo" sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Automoto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00