nedelja, 13. novembar 2016.  18:47h
Pročitano 1087 puta

U toku je Škola veb novinarstva u Beogradu

U okviru Škole veb novinarstva Udruženja novinara Srbije danas su polaznici 13. generacije imali prilike da se upoznaju sa wordpress-om, kao i informativnim sajtom Pančevo.MOJKraj.rs

Na poziv organizatora, Violeta Jovanov Peštanac, odgovorna urednica ovog pančevačkog portala i ovoj generaciji polaznika predstavila je ideju i koncept mreže MOJKraj.rs Na poziv organizatora, Violeta Jovanov Peštanac, odgovorna urednica ovog pančevačkog portala i ovoj generaciji polaznika predstavila je ideju i koncept mreže MOJKraj.rs M.A.

Na poziv organizatora, Violeta Jovanov Peštanac, odgovorna urednica ovog pančevačkog portala i ovoj generaciji polaznika predstavila je ideju i koncept mreže MOJKraj.rs i iznela brojne specifičnosti vezane za javno informisanje na internetu u jednoj lokalnoj sredini.

Polaznici koji su predavanja pratili u Sali, ali i na daljinu, putem interneta, mogli su da saznaju koji su to sve potencijalni izvori finansiranja jednog informativnog portala, gde se mogu informisati o konkursima, na koji način mogu da unaprede svoj rad.

Najveći deo predavanja bio je posvećen pisanju medijskih projekata i odgovaranju na pitanja polaznika, koje je interesovalo da saznaju na koji sve način mogu da obezbede održivost svojih medija na internetu.

 

marko nedeljkovic skola veb novinarstva

Na slici: Marko Nedeljković je polaznicima pokazivao kako se radi u Wordpress-u

 

Pre ovog predavanja, Marko Nedeljković, koordinator Škole novinarstva predstavio je polaznicima platformu wordpress, uz praktičan rad.

Školu veb novinarstva u 13. generaciji pohađa 30 polaznika, među kojima su i novinari nekoliko pančevačkih medija. Školu na daljinu pred komjuterima, u svojim domovima, prate polaznici iz Ljiga, Šapca, Leposavića, Kragujevca, Kikinde, Zrenjanina, Odžaka, Čaglavice, Niša i Zagreba. 

 

polaznici s paznjom prate

Na slici: polaznici su s pažnjom pratili nastavu i imali dosta pitanja

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00