četvrtak, 10. novembar 2016.  11:52h
Pročitano 3777 puta

OŠ “Branko Radičević” dobitnik priznanja „Dr Đorđe Natošević” za školsku 2015/2016. godinu

Priznanje „Dr Đorđe Natošević”, koje se ove godine po devetnaesti put dodeljuje najuspešnijim vaspitno-obrazovnim ustanovama i prosvetnim radnicima u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, uručeno je juče u zgradi Pokrajinske vlade.

Osnovna škola „Branko Radičević” u Pančevu jedna je od pet ovogodišnjih dobitnika priznanja, a nagradu je primila Vesna Bekić, direktorka škole Osnovna škola „Branko Radičević” u Pančevu jedna je od pet ovogodišnjih dobitnika priznanja, a nagradu je primila Vesna Bekić, direktorka škole http://vojvodina.gov.rs/

Osnovna škola „Branko Radičević” u Pančevu jedna je od pet ovogodišnjih dobitnika priznanja, a nagradu je primila Vesna Bekić, direktorka škole.

Ova nagrada ustanovljena je odlukom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine 12. aprila 1996. godine, a dodeljuje se predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, vaspitačima, nastavnicima, psiholozima i pedagozima iz AP Vojvodine koji su ostvarili izuzetne rezultate u prethodne dve godine u vaspitno-obrazovnom radu, nastavnom procesu, saradnji s roditeljima, kulturnoj i javnoj delatnosti, u saradnji sa užom i širom društvenom zajednicom, te u obezbeđivanju kvaliteta rada ustanove, unapređivanju tolerancije i prihvatanja različitosti, inkluzivnog obrazovanja, kao i u drugim oblastima u okviru osnovne delatnosti.

Priznanja su dobitnicima uručili potpredsednik Pokrajinske vlade, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš i predsednica Odbora za dodelu Priznanja „dr Đorđe Natošević” prof. dr Olivera Gajić.

Na svečanosti povodom dodele nagrada, dobitnicima se obratio sekretar Mihalj Njilaš.

Izuzetna mi je čast što mogu danas da vas pozdravim u ime Pokrajinske vlade, u ime pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, kao i u svoje lično ime. Ovo je devetnaesti put kako dodeljujemo značajno priznanje povodom Dana prosvetnih radnika Srbije, koji se svake godine obeležava 8. novembra na Mitrovdan, dan rođenja Vuka Stefanovića Karadžića, kazao je Njilaš.

Tom prilikom, sekretar je istakao i to da članovi odbora ni ove godine nisu imali lak zadatak, ali da su doneli dobru odluku o dodeli nagrada vaspitno-obrazovnim ustanovama i pojedincima koji su se posebno istakli u radu. Odbor za dodelu pomenutog priznanja, koji je imenovala Pokrajinska vlada, doneo je odluku o nagrađenim ustanovama/pojedincima na osnovu utvrđenih merila za vrednovanje svih navedenih segmenata rada ustanove, odnosno rada pojedinaca. U jednoj godini može da se dodeli najviše pet priznanja, koja se sastoje od povelje, plakete i novčane nagrade.

 

dr djordje natosevic

 

Na osnovu utvrđenog broja bodova, Odbor za dodelu Priznanja „dr Đorđe Natošević” doneo je jednoglasnu odluku o dodeli priznanja za školsku 2015/2016. godinu.

Nagrađeni su:
Osnovna škola „Branko Radičević” u Pančevu;
Tehnička škola „Ivan Sarić” u Subotici;
Predškolska ustanova „Poletarac” u Odžacima;
Milena Gmijović, nastavnica razredne nastave u osnovnoj školi „Zdravko Gložanski” u Bečeju i
Aleksandra Sekulić, nastavnica srpskog jezika u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kuli.

Dodeli ovogodišnjih priznanja takođe su prisustvovali i zamenik pokrajinskog sekretara, Milan Kovačević; pomoćnica pokrajinskog sekretara za obrazovanje, Biljana Kašerić, te članovi odbora za dodelu pomenutog priznanja, dobitnici priznanja, kao i drugi gosti.

 

dordje natosevic nagradjene skole

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00