sreda, 9. novembar 2016.  14:23h
Pročitano 1219 puta

Deca iz Pančeva upoznala rad Skupštine

Povodom Međunarodnog dana demokratije, Udruženje građana Prepoznaj u sebi iz Pančeva priključilo se inicijativi “Otvoreni parlament” i u “Nedelji parlamentarizma” organizovalo posete svojih članova republičkom i lokalnom parlamentu kako bi se pančevački đaci bliže upoznali s radom ovih institucija.

Đaci iz Pančeva danas su se u okviru Nedelje parlamentarizma upoznali s radom lokalne skupštine Đaci iz Pančeva danas su se u okviru Nedelje parlamentarizma upoznali s radom lokalne skupštine R.M.

Nedelja parlamentarizma je serija događaja koji za cilj imaju bolje povezivanje i upoznavanje građana i građanki Srbije sa radom Narodne skupštine, a organizuje se od ove godine od 7. do 13. novembra.

Učenici nekoliko pančevačkih škola, članovi Udruženja Prepoznaj u sebi, danas su boravili u lokalnom parlamentu i u razgovoru sa predsednikom Skupštine Pančeva i gradskim odbornicima iz redova parlamentarnih stranaka saznali kako se donose odluke na teritoriji grada Pančeva.

Prilikom svoje posete Skupštini Pančevo đaci su upoznali predsednika Skupštine grada Pančeva Tigrana Kiša, odbornicu Srpke napredne stranke Milicu Todorović, sekretarku Skupštine Mirjanu Jocić i odbornika Lige socijademokrata Vojvodine Vladana Keljevića.

 

prepoznaj u sebi skupstina

 

Poseta Narodnoj skupštini Republike Srbije bila je upriličena u ponedeljak, 7. novembra, a domaćin im je bila narodna poslanica iz Pančeva, Marinika Tepić (LSV).

Kako kaže, bilo joj je čast i zadovoljstvo da bude domaćin svojim mladim sugrađanima.

Naši đaci iz Pančeva, uoči Nedelje parlamentarizma su želeli da vide Narodnu skupštinu, mesto gde donosimo odluke i vodimo rasprave i o njihovim životima i budućnosti. Bila mi je čast i zadovoljstvo da im budem domaćin, rekla je Marinika Tepić.

Rade Mašić iz Udruženja Prepoznaj u sebi kaže da su deca bila oduševljena zgradom Narodne skupštine.

Marinika Tepić, narodna poslanica ih je upoznala sa svojim radom, ali i radom Skupštine, a u Pančevu su deci naši domaćini objasnili kako funkcioniše sistem donošenja odluka, ko sve učestvuje u radu Skupštine i zašto je važno da građani budu aktivni i uključeni u njen rad, rekao je Mašić.

 

prepoz u sebi marinika

 

U posetama Narodnoj skupštini u Beogradu i Skupštini grada Pančeva učestvovala su deca iz OŠ „Vasa Živković", OŠ „Branko Radičević" i OŠ „Bratstvo Jedinstvo". 

Organizovanjem različitih događaja u Nedelji parlamentarizma otvara se prostor za debate o učešću građana u demokratskim procesima, značaju otvorenosti parlamenta kao institucije, kao i različitim načinima komunikacije između građana i njihovih direktno izabranih predstavnika.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00