utorak, 8. novembar 2016.  16:09h
Pročitano 1130 puta

Pančevo svečano obeležilo Dan grada

Povodom Dana grada danas je održana Svečana sednica Skupštine grada u Kulturnom centru Pančeva.

Povodom Dana grada danas je održana svečana akademija u Kulturnom centru Pančevo Povodom Dana grada danas je održana svečana akademija u Kulturnom centru Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov poželeo je dobrodošlicu gostima i čestitao Pančevkama i Pančevcima Dan grada.

Gradonačelnik je govorio o čuvanju i negovanju kulturne baštine i tradicije i stvaranju uslova za razvoj i obrazovanje naših mladih sugrađana, kao i o stvaranju konkurentnog privrednog ambijenta, kako bi oni svoje znanje primenili i u praksi, i to u svom gradu.

Moramo da razumemo da se promena neophodna za napredak dešava upravo u nama samima. Neće nam je niko doneti, neće nam je niko pokloniti, neće se desiti ako čekamo da se desi. Moramo da počnemo od sebe, da učimo, da se aktiviramo da se ugledamo na najbolje, da se uvek trudimo da budemo bolji. Zato na današnji dan dodeljujemo Nagrade grada Pančeva za izuzetna postignuća i izuzetne Pančevke i Pančevce, jer kroz njih i njihova dela mi zapravo jasno stavljamo do znanja – da to su vrednosti koje oni nose, a koje želimo da budu utkane u svakog mladog čoveka i ženu i tako u celu našu zajednicu, pišući i u ovom sadašnjem trenutku dobru istoriju Pančeva, kazao je Pavlov.

Novembarske nagrade za 2016. godinu uručene su slikarki Desi Petrov Morar i književniku Vuletu Žuriću, za izuzetan uspeh u oblasti umetnosti, i Draganu Vujačiću, za izuzetan uspeh u oblasti novinarstva, dok je general-majoru u penziji Taso Enesu dodeljeno priznanje zaslužni građanin Pančeva.

 

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00