utorak, 8. novembar 2016.  10:22h
Pročitano 3233 puta

Dve ulice u Dolovu dobile novo ruho

U prošlih nekoliko nedelja dve ulice u Dolovu dobile su novi izgled. One su dobile novu podlogu u vidu asfalta, a reč je o ulicama JNA i Vojvođanska. 

U Dolovu je asfaltirana Vojvođanska ulica u ukupnoj dužini od oko 830 metara U Dolovu je asfaltirana Vojvođanska ulica u ukupnoj dužini od oko 830 metara N.R.

Direkcija za uređenje Grada Pančeva vodila je ove poslove, pre svega sprovođenje javnih nabavki, a sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta. Ulica JNA duga je oko 1.200 metara i celom dužinom je asfaltirana. Širina nove kolovozne podloge je 5 metara. Pored toga urađene su i zemljane bankine, kišna kanalizacija i deo vertikalne saobraćajne signalizacije.

Pre pomenute ulice urađena je i ulica Vojvođanska u ukupnoj dužini od oko 830 metara. Asfalt u ovoj ulici nešto je uži i ima širinu od 4 metara i 80 centimetara a urađeni su i zemljani radovi u vidu bankina i kopanja kišne kanalizacije kao i vertikalna saobraćajna signalizacija. 

 

ASFALTIRANJE JNA

 

Ovo je zajedno sa prošlogodišnjim asfaltiranjem takođe kilometarske ulice Pobede, svakako dobar pomak u infrastrukturnom uređivanju Dolova. Ovo mesto još uvek ima veliki broj neasfaltiranih to jest kaldrmisanih ulica, a ima i onih koje su još uvek samo nasute rizlom, šljunkom ili potpuno sa zemljanim kolovozom.

Od ukupno 40-ak ulica svega je trećina sa asfaltnom podlogom, od čega je nekoliko glavnih saobraćajnica sa već dotrajalim asfaltom, starim više desetina godina, dok je desetak ulica asfaltirano u poslednjih desetak godina.

 

ASFALTIRANJE VOJVOĐANSKE.2

 

Pored ovih velikih kapitalnih investicija Mesna zajednica je uređivala i sam centar sela. Početkom novembra na samoj centralnoj raskrsnici ispred zgrade Mesne zajednice osvanula je instalacija sa natpisom mesta, ukrašena zelenilom u vidu tuja i cveća i osvetljena reflektorima. Takođe je urađen video nadzor na samoj zgradi Mesne zajednici, ali i unutar nje. 

Do kraja godine očekuje se da se završe tribine i ograda za sportski centar od novca koji je dobijen po konkursu od firme „Vetroelektrane Balkana”, koja bi trebala sledeće godine sa prvim lepim danima da startuje svoj veliki i dugo očekivani projekat vetropolja „Čibuk 1”.

 

DOLOVO

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(7 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00