ponedeljak, 7. novembar 2016.  14:20h
Pročitano 3853 puta

Marko Šušnjar deo tima koji je osvojio srebro iz fizike i bronzu iz matematike u Rusiji

Marko Šušnjar iz Pančeva, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, sa još troje đaka osvojio je srebrnu medalju iz fizike i bronzanu iz matematike u gradu Perm u Rusiji.

Matematičku gimnaziju su predstavljali učenici Jana Vučković, Marko Šušnjar, Nikola Tešić i Aleksa Milisavljević Matematičku gimnaziju su predstavljali učenici Jana Vučković, Marko Šušnjar, Nikola Tešić i Aleksa Milisavljević M.G.

Učenici Matematičke gimnazije učestvovali su na takmičenju KAMAChallenge u gradu Perm u Rusiji u periodu od 5. do 6. novembra. 

To je timsko takmičenje iz matematike, fizike i programiranja za učenike srednjih škola. 

Matematička gimnazija iz Beograda (kao jedina škola van Rusije, već tradicionalno, dobija svake godine specijalni poziv kao jedna od najboljih matematičkih gimnazija u svetu) da učestvuje na ovom takmičenju. Učestvovalo je 10 ekipa (9 ruskih ekipa i jedna ekipa beogradske matematičke gimnazije). 

Matematičku gimnaziju su predstavljali učenici Jana Vučković, Marko Šušnjar, Nikola Tešić i Aleksa Milisavljević.

Na takmičenju iz fizike naši đaci su osvojili drugo mesto i srebrnu medalju, a na takmičenju iz matematike ovojili su treće mesto i bronzanu medalju.

Vođe tima su profesorke: Aleksandra Dimić i Jelena Nikolić.

Telekom Srbije je finansijski pomogao i omogućio da naš tim ode na ovo takmičenje, kao i BelMedic koji je poklonio majice i dukseve koje su učenici i profesori nosili na takmičenju.

 

0 marko susnjar i ekipa

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00