nedelja, 6. novembar 2016.  10:16h
Pročitano 2027 puta

Prva invalidska kolica poklonjena Angelini Simić

U okviru humanitarne akcije Udruženja gerontodomaćica “Banatske vile” iz Banatskog Brestovca prva invalidska kolica poklonjena su juče Angelini Simić (1939) iz Pančeva.

Angelina Simić, koju gerontodomaćice od milošte zovu teta Nina, rođena je 1939. godine, a 6 godina je zatočenik svog stana, nedaleko od Gradskog parka Angelina Simić, koju gerontodomaćice od milošte zovu teta Nina, rođena je 1939. godine, a 6 godina je zatočenik svog stana, nedaleko od Gradskog parka J.M.

Angelina Simić, koju gerontodomaćice od milošte zovu teta Nina, rođena je 1939. godine, a 6 godina je zatočenik svog stana, nedaleko od Gradskog parka.

Jelena Milošević, predsednica Udruženja gerontodomaćica “Banatske vile” kaže da je tetka Nina 6 godina ležala zbog šloga koji joj je totalno oduzeo levu stranu, a imala je i vodu u plućima.

Ona je veliki borac i obožava da se šali. Nekad je, kaže bila inventor u parku, a eto godinama nije mogla da izađe napolje. Mi smo mesecima pokušavali da je vratimo u sedeći položaj, zbog vode u plućima, to nam je bio najveći strah. Uspeli smo, kao što smo i zahvaljujući humanim ljudima uspeli da obezbedimo invalidska kolica za nju, kaže Milošević.

Kolica su joj juče uručena, a kupljena su od novca koji su donirali oni koji su čuli za akciju, pa su reagovali novčano.

Smatrali su da skupljanjem čepova nikad nećemo stići do zadatog cilja. Novac su donirali SMS fitnes centar, aktiv žena “Sosa” i donator koji je izrazio želju da ostane anoniman. Akcija skupljanja čepova se nastavlja, pozivamo sve zainteresovane da učestvuju, jer i našem drugom korisniku treba pomoć za nabavku invalidskih kolica, katarakta mu je uništila 80% vida, a nema nogu, kaže Jelena Milošević.

 

tetka nina i kolica

 

Ona kaže da je prvi cilj dostignut, teta Nina je dobila kolica, još samo da je posluži zdravlje pa da za koji dan ispuni svoju najveću želju – izađe u Gradski park. Naredni cilj su kolica za korisnika Nikolu, a treći je da obezbede gerontodomaćina za gospođu Sofiju koja živi sama, ali ima primanja od jedva 15.000 dinara mesečno.

Volela bih kad bih mogla da pomognem svima, ali znam da je to neizvoljivo. Uz sopstveni trud ćemo pokazati da ima nade. Verujemo da biti human nas zapravo čini ljudima. Otvaraju se parkovi za pse, redovno čitam i pratim vesti, pomoć stiže i do dece, a na one koji su nam podarili život smo zaboravili. Zato pozivamo na humanost i sve ostale sugrađane, da pomoć pružimo i najstarijima, kaže Jelena Milošević.

Udruženje gerontodomaćica “Banatske vile” nastavlja humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova “Čep od flaše za bakice naše” kako bi za korisnike njihovih usluga uspeli da obezbede invalidska kolica i drugu pomoć koja im je neophodna.

Čepovi se mogu predati u prostorijama:

Banatske vile, Karađorđeva 20, Pančevo
U aktivu žena "Sosa" u Banatskom Brestovcu 
Udruženje žena "Omoljčanke" u Omoljici
U holističkom centru Izvor Mudrosti, Zmaj Jovina 2/5 Pančevo 
Tattoo studio WUTP Pančevo

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00