subota, 5. novembar 2016.  22:02h
Pročitano 829 puta

Osmi Ekofest: Vode kao javno dobro

U okviru Osmog Ekofesta u Beogradu, koji se održava od 4. do 6. novembra, večeras je održano predavanje "Kvalitativno-kvantitativno stanje voda u Srbiji- sadašnje stanje i projekcije".

Večeras je održano predavanje "Kvalitativno-kvantitativno stanje voda u Srbiji- sadašnje stanje i projekcije" Večeras je održano predavanje "Kvalitativno-kvantitativno stanje voda u Srbiji- sadašnje stanje i projekcije" Pančevo.MOJKraj.rs

Predavanje je održao dr Ratko Bajčetić, a otvorena je i diskusija nakon njega jer su prisutni bili zainteresovani da čuju analizu stanja voda u Srbiji, projekcije budućnosti uz pokušaj definisanja alternativa trenutnom stanju. 

U nastavku programa, nakon predavanja, publika je mogla da pogleda dokumentarni film "Flow for the love of water", a usledila je i diskusija nakon filma.

Poslednjeg dana festivala, u nedelju, 6. oktobra, biće organizovana panel diskusija "Privatizacija vode i trenutne vodne politike". Tokom tribine biće predstavljeni slučajevi privatizacije vode na nacionalnom i internacionalnom nivou uz kritiku tržišnih modela privatizacija. Panel diskusija bi trebala da pokrene i diskusiju o alternativnim politikama i borbi za društvenu kontrolu nad prirodnim dobrima. 

18:00 - 18:50 izlaganje sa diskusijom "Naša voda - analiza javnih dobara na primeru Hrvatske", Enes Ćerimagić
19:00 - 20:30 panel debata "Privatizacija vode i vodne politike", Nada Vidović, Matija Jovanović, Iva Marković, Boško Vukojević
20:30 - 22:00 film "Blue gold: world water wars" i diskusija nakon filma
22:00 zatvaranje festivala

Ulaz je kao i na sve događaje Zelene omladine Srbije - slobodan.

Festival se održava u Magacinu, Kraljevića Marka 4, Beograd.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00