ponedeljak, 31. oktobar 2016.  15:59h
Pročitano 7358 puta

Pre roka završen nadvožnjak kod Pančevačkog mosta – od večeras normalizacija drumskog saobraćaja

Radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka preko Zrenjaninskog i Pančevačkog puta, u blizini Pančevačkog mosta, koji su otpočeli 6. maja, završeni su pre roka.

Od noćas, nakon ponoći, biće normalizovan drumski saobraćaj od Pančeva ka Beogradu Od noćas, nakon ponoći, biće normalizovan drumski saobraćaj od Pančeva ka Beogradu Foto: Youtube/Uroš Milosavljević, screenshot

Rekonstrukcija se odvijala u tri faze radova, a tokom trajanja poslednje, iz bezbednosnih razloga, drumski saobraćaj je bio potpuno obustavljen na rampi petlje iz smera Pančeva ka Beogradu i Zrenjaninu, saopšteno je iz Infrastruktura železnica Srbije.

Iako je rok za kompletan završetak bio 75 dana, zahvaljujući neprekidnom angažovanju radnika u dve smene, radovi su završeni 10 dana ranije. Umesto najavljenog 10. novembra, od noćas, 31. 10 / 01. 11., u intervalu od ponoći do 4 časa ujutru, biće normalizovan drumski saobraćaj.

Tokom prve dve faze radova završena je rekonstrukcija prvog nadvožnjaka dužine 49 m, a drugi nadvožnjak, dužine 63,50 m, završen je u poslednjoj.

Izgradnja nadvožnjaka je deo Aneksa I osnovnog Ugovora iz Ruskog državnog kredita koji se odnosi na izgradnju novog, II koloseka sa novom kontaktnom mrežom i signalizacijom, kao i na izgradnju novih staničnih perona na deonici od Pančevačkog mosta do Pančevo Glavne, na pruzi Beograd Centar – Pančevo Glavna – Vršac – Državna granica sa Rumunijom.

Vrednost radova na rekonstrukciji nadvožnjaka je 4,1 milion dolara, a izvođač je ruska kompanija „RŽD Internešnl“ sa domaćim podizvođačima.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(13 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00