nedelja, 30. oktobar 2016.  09:31h
Pročitano 1410 puta

Humanitarna akcija “Čep od flaše za bakice naše”

Udruženje gerontodomaćica “Banatske vile” iz Banatskog Brestovca pokrenulo je humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova “Čep od flaše za bakice naše” kako bi za korisnice njihovih usluga uspeli da obezbede invalidska kolica.

“Čep od flaše za bakice naše” - humanitarna akcija Udruženja Banatske vile “Čep od flaše za bakice naše” - humanitarna akcija Udruženja Banatske vile Banatske vile

Biti čovek znači biti human. Nevolje koje snalaze ljude oko nas ne mogu same nestati. Moramo pomoći jedni drugima koliko god smo u mogućnosti a u mnogim slučajevima naše malo nekima znači neizmerivo mnogo. Molimo sve zainteresovane građane da pomognu koliko mogu. Za ovakvu vrstu akcije niko nema izgovora. Nakon ispijanja pića umesto da bacite plastični čep u kantu, odložite ga u posebnu kesu a kada se nakupe, priložite ih, navodi se u apelu Udruženja “Banatske vile”.

Čepovi se mogu predati u prostorijama:
Banatske vile, Karađorđeva 20, Pančevo
U aktivu žena "Sosa" u Banatskom Brestovcu 
Udruženje žena "Omoljčanke" u Omoljici
U holističkom centru Izvor Mudrosti, Zmaj Jovina 2/5 Pančevo 
Tattoo studio WUTP Pančevo

Njihova korisnica S.A.(1939) je vezana za krevet već 6 godina i ima samo jednu želju. Želju da još jednom ode u park. 

Ideja nam je da ispunimo našoj baki jednu želju koju ima. Svaki čep će za nekoga je značiti mogućnost izlaska u park, odlaska u prodavnicu, šetnje gradskim ulicama li odlazak kod lekara, kažu u Udruženju.

Crveni krst Pančevo pridružio se ovoj humanitarnoj akciji i predstavnici stručne službe Crvenog krsta Pančeva, Jasminka Ristić i Nikola Žikić, predali su prošle nedelje predstavnici Aktiva žena “Sose”, Milki Čurić, pet džakova prikupljenih čepova u akcijama volontera i građana, kojima su obeležene tradicionalne akcije Crvenog krsta – Solidarnost na delu i Međugeneracijska solidarnost (podrška starijoj populaciji).

 

0 cep

 

Banatske vile pozivaju sve koji mogu na bilo koji način da pomognu da se uključe u ovu humanitarnu akciju.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00