ponedeljak, 24. oktobar 2016.  13:32h
Pročitano 2332 puta

Održan prvi Festival pita i bureka u Omoljici

Prvi Festival pita i bureka održan je u Omoljici u subotu, 22. oktobra, a festival je organizovalo Udruženje građana Suncokret u saradnji sa Udruženjem žena Omoljčanke. 

Svako od posetilaca je imao priliku da se oproba u tehnici pravljenja pite, počevši od samih sastojaka testa, razvlačenja i tegljenja testa, pravljenje nadeva i na kraju zavijanja pite Svako od posetilaca je imao priliku da se oproba u tehnici pravljenja pite, počevši od samih sastojaka testa, razvlačenja i tegljenja testa, pravljenje nadeva i na kraju zavijanja pite UG Suncokret

Manifestacija se održala u trpezariji O.Š. "Dositej Obradović" u Omoljici. 

Na festivalu su učestvovala udruženja žena iz Omoljice, Jabuke i Banatskog Brestovca, kao i Ketering "Šerpica" iz Omoljice, ali su i veliki doprinos dali i mladi iz Omoljice koji su neprestano pravili pite i bureke. 

 

DSC 0357

 

Svako od posetilaca je imao priliku da se oproba u tehnici pravljenja pite, počevši od samih sastojaka testa, razvlačenja i tegljenja testa, pravljenje nadeva i na kraju zavijanja pite.

 

DSC 0335

 

Tokom Festivala pita i bureka organizovano je bilo takmičenje u kojem su svi učesnici imali priliku da se takmiče za najukusniju pitu.

Plaketu za najbolju slatku pitu dobilo je udruženje Zlatna jabuka iz Jabuke, dok je za najbolju slanu pitu plaketu dobio Ketering "Šerpica". 

 

DSC 0454

 

Plaketa za najbolji slani burek pripala je Ognjenu Markoviću, dok je za najbolji sladak burek plaketu su dobile Milica Fara i Milica Jovanov. 

U kategoriji najduže pite plaketu je dobio Aktiv žena "Sose" iz Banatskog Brestovca, a plaketa za najtežu pitu pripala je Udruženju žena Omoljčanke.

 

festival pita i bureka

 

Veliku zahvalnost za samu realizaciju ove manifestacije, Udruženje građana Suncokret duguje O.Š. "Dositej Obradović", Mesnoj zajednici Omoljica i Mlinu "Banatski klas".

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Komentari  

0 #1 Jelena Vorkapic 01-11-2016 12:19
Toliko je divnih manifestacija u Vojvodini a ipak ne mozemo videti i fotografije, uglavnom su na njima ucesnici, sto bi bilo u redu da je to grupna njihova fotografija, kao gore, dodela nagrada a nigde slika pita i bureka ili ih je jako malo. Ovo nije kritika, inace je pojava sa svih manifestacija, vec samo zelim da vam ukazem na to, da bi trebalo obratiti vise paznje temi manifestacije. Ovakve dogadjaje prenosim u grupu Panderi ravnice a moje iskustvo govori da se gotovo nista ne cita ali ze zato fotografije gledaju. Pozdrav i svako dobro!
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00