petak, 21. oktobar 2016.  15:41h
Pročitano 2397 puta

Promocija najmlađih podoficira Vojske Srbije

Svečana promocija podoficira, slušalaca 8. i 9. klase Osnovnog kursa za podoficire, održana je danas u pančevačkoj kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović".

U čin vodnika danas su promovisana 73 profesionalna vojnika 8. klase i 81 iz 9, a među 154 novih podoficira je 15 žena U čin vodnika danas su promovisana 73 profesionalna vojnika 8. klase i 81 iz 9, a među 154 novih podoficira je 15 žena www.mod.gov.rs

 Svečanosti, u organizaciji Komande za obuku, prisustvovali su ministar odbrane Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa članovima kolegijuma, komandanti operativnog nivoa, sa prvim podoficirima, predstavnici jedinica iz garnizonog mesta Pančevo, kao i predstavnici lokalne samouprave, rodbina i prijatelji najmlađih podoficira.

 

0 promocija pod oficira pancevo

 

Najbolji polaznici 8. klase su vodnik Vukašin Ničković (prosečna ocena 4.89), vodnik Bojan Pešić (4.86) i vodnik Dejan Rosić (4.85) dok su najbolji u 9. klasi vodnik Đorđe Miladinović (4.95), vodnik Borko Jovanović (4.95) i vodnik Srđan Mitić (4.83). Njima je ministar odbrane uručio ručne satove, dvoglede i ručne busole.

Čestitajući unapređenje u prvi podoficirski čin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković istakao je da biti podoficir Vojske Srbije predstavlja veliku čast i nosi veliko breme odgovornosti, jer na njemu počiva obuka, red i disciplina u jedinici.

Bićete vođe svojim vojnicima i primer kako se izvršavaju naređenja pretpostavljenih, zato morate biti stručni, dosledni, profesionalni i časni, rekao je general Diković.

 

0 promocija podoficira

 

Načelnik Generalštaba je poručio novim vodnicima da, kao vođe svojih vojnika, grade autoritet na znanju i ličnom primeru.

Izvršavajte profesionalno i savesno svoje obaveze na funkcionalnim dužnostima i budite sigurni da će vas ljudi kojima komandujete poštovati, rekao je general Diković i poručio najmlađim podoficirima da na tom putu treba da ih nadahnjuje i podstiče patriotizam i herojstvo istaknutih vojskovođa i podoficira iz bogate i slavne srpske istorije.

Zahvaljujući na čestitkama, najbolji u klasi vodnik Đorđe Miladinović rekao je da su njegove kolege i on proteklih meseci, pored vojničkog znanja, naučili i koliki je značaj razvijanja kolektivnog i takmičarskog duha, ali i profesionalizma i obrazovanja.

 

0 promocija u pancevu

 

Biti pripadnik Vojske Srbije predstavlja najviši stepen morala, discipline i ljubavi prema otadžbini, pa nas 154 mlada podoficira danas stojimo pred vama, spremni da svoje živote predamo na uslugu svom narodu i svojoj državi, rekao je vodnik Miladinović,  koji je posebno istakao veliku podršku koju su tokom školovanja imali od svih pretpostavljenih, a naročito je zahvalio glavnim podoficirima i iskusnim instruktorima Centra za obuku i usavršavanje podoficira. 

Nakon svečanog defilea jedinica, prisutni gosti su obišli i taktičko – tehnički zbor. 

U čin vodnika danas su promovisana 73 profesionalna vojnika 8. klase i 81 iz 9, a među 154 novih podoficira je 15 žena. 

Autor:  Ministarstvo odbrane RS
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00