utorak, 18. oktobar 2016.  09:00h
Pročitano 2107 puta

Ekskurzija nagrađenih srednjoškolaca iz matematike i fizike (FOTO)

Član UO RCT "Mihajlo Pupin", mr Jovan Jović i Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ organizovali su u subotu, 15. oktobra, ekskurziju za nagrađene pančevačke srednjoškolce iz matematike i fizike u Vrbas, Kulu i Kulpin.

Ekskurzija nagrađenih srednjoškolaca iz matematike i fizike u Vrbas, Kulu i Kulpin Ekskurzija nagrađenih srednjoškolaca iz matematike i fizike u Vrbas, Kulu i Kulpin RCT Mihajlo Pupin

Kao i prethodnih godina u ovom periodu išlo se u obilazak energetskih objekata u Srbiji. Ekskurzija je organizovana kao nagrada učenicima za izvanredne uspehe na takmičenjima iz fizike i matematike prethodne školske godine.

Na ekskurziju je išlo 16 učenika srednje škole, Dragoljub Cucić i vođa puta Jovan Jović. 

 

0 ets

 

Ekskurzija je bila osmišljena da se obiđu objekti koji proizvode obnovljive izvore energije u Vojvodini.

Tokom ekskurzije đaci su prvo obišli „Mirotin-energo“, elektranu na biomasu u Vrbasu. 

 

0a ets

 

Domaćini su ih detaljno uputili u ovu, za Srbiju, novu tehnologiju proizvodnje električne i toplotne energije.

Nakon toga su otišli u Kulu da vide tri vetrenjače konzorcijuma „MK Fintel Wind”. Na ulazu u Kulu su ih dočekali domaćini iz ETŠ „Mihajlo Pupin“ u Kuli, koji su ih sproveli do vetroparka.

 

0c ets

 

Nakog obilaska vetrenjača otišli su u ETŠ „Mihajlo Pupin“, gde im je ljubazni domaćin, profesor Marjan Ivanov, pustio film o izgradnji vetroparka.

Nakon filma profesor Marjan Ivanov održao je predavanje „Aktivno i pasivno korišćenje energije Sunca kroz primere dobre prakse“.

Naime, ETŠ „Mihajlo Pupin“ ima na krovu postavljene sunčane kolektore koji proizvode električnu energiju koja se „pušta“ u Elektromrežu Srbije. 

 

0 ets 1

 

Posle predavanja obišli su školu i produžili smo za Kulpin. U Kulpinu su obišli dvorac porodice Stratomirović (posle Dunđerski) i Muzej poljoprivrede. 

 

0f ets

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00