nedelja, 16. oktobar 2016.  20:46h
Pročitano 1048 puta

Pančevci sakupili 280 kg hrane za siromašne

Povodom Svetskog dana hrane, 16. oktobra, ove godine se, prvi put i Udruženje Prepoznaj u sebi iz Pančeva priključilo pre svega nacionalnoj, a tako i svetskoj akciji sakupljanja osnovnih životnih namirnica za socijalno ugroženo stanovništo.

Pančevci su podržali akciju Udruženja građana "Prepoznaj u sebi" i donirali 280 kg hrane za socijalno ugrožene sugrađane Pančevci su podržali akciju Udruženja građana "Prepoznaj u sebi" i donirali 280 kg hrane za socijalno ugrožene sugrađane R.M.

Akcija je organizovana u subotu i nedelju, 15. i 16. oktobra u četiri prodajna objekta Delhaize kompanije:
Maxi - Strelište
Maxi - Sodara
Veliki Maxi- Svetog Save i
Tempo - Miloša Trebinjca.

Sakupili smo oko 280 kg hrane i pošto su u fokusu naših aktivnosti deca i mladi, naša želja je, od početka, da sakupljeno prosledimo, poklonimo, deo  Domu za decu i mlade bez roditeljskog staranja Spomenak, a deo Sigurnoj kući u Pančevu, rekao je Rade Mašić, coordinator aktivnosti u OCD “Prepoznaj u sebi”.

 

0 hrana prepoznaj 3

 

Pored osnovnih životnih namirnica kao što su brašno, šećer, ulje, pirinač, so, mnogi Pančevci su donirali i razne vrste keksa, slatkiša, čokolade, konzerve, mleko i voće i povrće. Kurioziteti akcije su na primer: kilogram krompira,700 gr pasulja, jedna pasta za zube i tri sapuna.

Želeo bih da se iskreno zahvalim našim sugrađanima, našim Pančevcima na svemu što su donirali i stvarno pokazali da imaju odgovornost i veliko srce za zajednicu u kojoj žive, rekao je Mašić.

Projekat je započet 2015. godine u Beogradu. Na mesečnom nivou 1.800 socijalno ugroženih lica je, posredstvom 12 organizacija tj. Koordinacijom Banke hrane Beograd, redovno dobijalo sveže voće i povrće iz 62 prodajna objekta Maxi i Tempo. 

U februaru 2016. projekat je proširen na teritoriju cele Srbije, tako da se sada razvija u 32 grada, obuhvata više od 130 Maxi i Tempo prodajnih objekata. 

Banka hrane Beograd je u projekat uključila mnoge  organizacije, a partnerska organizacija u Pančevu je Udruženje građana za brigu o deci i mladima “Prepoznaj u Sebi”.

 

0 hrana prepoznaj 2

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00