petak, 7. oktobar 2016.  17:30h
Pročitano 1357 puta

Ambasadorka Rumunije u poseti Pančevu

Ambasadorka Rumunije u Beogradu, Njena Ekselencija Joana Kristina Popa (Oana Cristina Popa) boravila je danas u Pančevu i ovom prilikom se sastala sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim u njegovom kabinetu.

Tokom posete i srdačnog razgovora, obostrano je konstatovano da Pančevo i Rumunija imaju odlične veze i živu partnersku saradnju Tokom posete i srdačnog razgovora, obostrano je konstatovano da Pančevo i Rumunija imaju odlične veze i živu partnersku saradnju Grad Pančevo

Tokom ove protokolarne posete gradonačelnik i ambasadorka razgovarali su o tradicionalno dobrim vezama i saradnji Pančeva sa rumunskim gradovima i opštinama, kao i o mogućnostima unapređenja kulturno-ekonomske razmene i naročito podsticanja razvoja privrede i mogućnosti izlaženja privrednika na treća tržišta kroz razvijanje saradnje između privrednih komora.

Tokom posete i srdačnog razgovora, obostrano je konstatovano da Pančevo i Rumunija imaju odlične veze i živu partnersku saradnju. Pored toga što je Pančevo zbratimljeno sa rumunskim gradom Rešice još od 70-tih godina prošlog veka, Pančevo sa rumunskim gradovima ima niz sprovedenih projekata u okviru programa Prekogranične saradnje Srbija-Rumunija, kao i u okviru IPA programa. Važan povezujući faktor svakako je regija Banata, reka Tamiš, kao i luka kao izuzetan resurs i strateški pravac razvoja.

Na sastanku je dogovoreno da se ova saradnja nastavi i u narednom periodu i proširi na još oblasti od obostranog značaja, a ambasadorka je najavila uskoro još jednu posetu Pančevu i to naseljenim mestima, školama i institucijama.

 

0 rumun ambas

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00