petak, 30. septembar 2016.  16:32h
Pročitano 3462 puta

Parkinzi za bicikle beogradskog Parking servisa postavljeni u Pančevu

U okviru zjedničke saradnje Pančeva i Beograda, JKP „Parking servis“ postavio je 30 "P" profila za parkiranje bicikala u Pančevu. 

Novi “P” profili postavljeni su danas ispred Opšte bolnice Pančevo i Doma zdravlja, a prethodnih dana ispred zgrada stare i nove Pošte, kao i na Zelenoj pijaci Novi “P” profili postavljeni su danas ispred Opšte bolnice Pančevo i Doma zdravlja, a prethodnih dana ispred zgrada stare i nove Pošte, kao i na Zelenoj pijaci P.S.

Novi “P” profili postavljeni su danas ispred Opšte bolnice Pančevo i Doma zdravlja, a prethodnih dana ispred zgrada stare i nove Pošte, kao i na Zelenoj pijaci.

Direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković zahvalio se gradonačelniku Pančeva Saši Pavlovu koji je inicirao zajedničku saradnju sa ovim gradom u oblasti unapređenja biciklističkog saobraćaja.

 

0 park

 

Da je ova značajna saradnja i razmena iskustva urodila plodom najbolje pokazuju građani Pančeva, koji već nekoliko minuta posle postavljanja, počinju da koriste nove parkinge. Pančevo je dobar primer grada, gde se alternativni vidovi prevoza koriste ne samo za rekreaciju, već ljudi biciklom dolaze na posao, idu na pijacu i uz pomoć ovog prevoznog sredstva mnogo brže završavaju sve obaveze. Na poziv gradonačelnika Pančeva razmenili smo iskustva kada je u pitanju parkiranje dvotočkaša i zaključili da su građanima neophodni novi parkinzi, u vidu „P“ profila. Na pojedinim lokacijama smo uklonili stare češljeve, jer su novi parkinzi stabilniji, jednostavnijeg su izgleda i ne zauzimaju mnogo mesta. Ovu saradnju ćemo nastaviti i dalje postavljati parkinge, koje sami proizvodimo, na novim lokacijama, jer je to potrebno saobraćajnicama ovog grada, rekao je Čupković.

 

0a dom zdravlja parking

 

Kao društveno-odgovorno preduzeće, „Parking servis“ uvek ističe bezbednosni aspekt u vožnji i apeluje na sve vozače putničkih vozila da posebnu pažnju u saobraćaju obrate na bicikliste.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov rekao je da je JKP „Parking servis“ Beograd promptno izašao u susret Pančevu na njihovu inicijativu za postavljanje parkinga, te da su oni samo nedelju dana od prvog dogovora već postavljeni na najfrenkventijim mestima.

Izražavam veliku zahvalnost Parking servisu i direktoru Andriji Čupkoviću koji je izašao u susret našim zahtevima i postavio 35 profila. Prvi put u istoriji grada Pančeva imamo ovako dobre odnose, a staregija našeg grada jeste da on bude zdrav grad, ekološki i da se koriste zdravi vidovi prevoza, a veoma smo zadovoljni i planovima za izgradnju biciklističke staze kroz južni Banat u dužini od oko 160 kilometara, kazao je Pavlov.

 

0 dom zdravlja park

 

Parking servis je ovu akciju započeo u Beogradu, gde je u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj i udruženjima biciklista ovakve parkinge postavio na više od 30 lokacija, koje su biciklisti odabrali.

 

0a dom zdravlja parki

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Komentari  

0 #1 Dragana 01-10-2016 21:42
Super, sada ima duplo manje mesta za biciklove!
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00