četvrtak, 29. septembar 2016.  14:12h
Pročitano 1531 puta

Uništene table u Gradskoj šumi

U prethodne dve godine klub “Soko” iz Pančeva obeležio je dve staze u Gradskoj šumi duž kojih su postavljene obrazovne table najviše namenjene deci, sa osnovnim informacijama o prirodnom svetu koji nastanjuje ovo područje.

Prilikom poslednjeg obilaska Gradske šume primećeno je da su table većim delom uništene i bačene u korito Starog Tamiša Prilikom poslednjeg obilaska Gradske šume primećeno je da su table većim delom uništene i bačene u korito Starog Tamiša PEK Soko

Prilikom poslednjeg obilaska Gradske šume primećeno je da su table većim delom uništene i bačene u korito Starog Tamiša, saopšteno je iz PEK Soko Pančevo.

Sadašnja slika tabli koje su pronađene prikazane su na slikama, a sedam tabli je u potpunosti uništeno i nisu ni nađene. Opstale su samo table nedaleko od Šumareve kuće. Čak su i putokazi uništeni.

 

0c tabla

 

Veliki napori su učinjeni da se afirmiše prirodna oaza na svega nekoliko minuta od centra Pančeva i taman kada su počeli da se primećuju rezultati uništene su table.

Bez obzira na dato stanje članovi Sokola nastaviće na promociji Gradske šume i nadaju se da će obnoviti ove table i napraviti planiranu šumsku učionicu. 

Prvi obilazak planiran je u subotu, 1. oktobar a okupljanje je u 10.50 časova kod polaznog mesta za restoran “Šajka” na tamiškom keju.

 

0a tabla

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00