nedelja, 25. septembar 2016.  05:34h
Pročitano 2795 puta

Udruženje “Šopsko oro“ otvorilo prostorije u Pančevu

Udruženje građana bugarske nacionalne manjine “Šopsko oro“ zvanično je predstavilo i otvorilo svoju kancelariju u Pančevu. 

Zoran Rajkov je podsetio da je udruženje osnovano 24. marta 2015. godine, ali da se članovi okupljaju još od februara 2010. godine Zoran Rajkov je podsetio da je udruženje osnovano 24. marta 2015. godine, ali da se članovi okupljaju još od februara 2010. godine UG Šopsko oro

Novi prostor otvorio je Zoran Rajkov, predsednik udruženja, a kancelarije se nalaze u Ulici Cara Lazara 1c.

Povodom otvaranja kancelarija Udruženja 22. septembra je upriličena svečanost kojoj su prisustvovali prvi sekretar Bugarske ambasade Todor Todorov, potpredsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Stefan Stojkov, Mila Vasov, v.d. direktora časopisa “Novo Bratstvo” na bugarskom jeziku i članovi Udruženja.

Zoran Rajkov je podsetio da je udruženje osnovano 24. marta 2015. godine, ali da se članovi okupljaju još od februara 2010. godine i da od tada postoji ideja o očuvanju i negovanju nacionalnog identiteta.

 

0 oro svecano otvaranje

 

Zvanicama se obratio i Todor Todorov, prvi sekretar bugarske ambasade u Srbiji, koji je u ime novopostavljenog ambasadora Radka Vlajkova i u svoje lično ime čestitao otvaranje prostorija “Šopskog ora” i naglasio da uz pomoć Ambasade Bugarske u Srbiji Nacionalnog Saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji, ovo udruženje ima budućnost.

 

0 oro sve

 

Udruženje građana bugarske nacionalne manjine “Šopsko oro” Pančevo je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme u kojoj se dobrovoljno udružuju građani sa područja Republike Srbije, bugarskog su porekla, ili se izjašnjavaju kao Bugari, a radi zajedničkih aktivnosti u oblastima negovanja tradicije i običaja zemlje porekla, očuvanje nacionalnog identiteta, negovanja jezika, folklora, kulture i drugih aktivnosti neophodnih za očuvanje identiteta u skladu sa Zakonom.

Sedište Udruženja je u Pančevu.

 

0 sopsko oro udru

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Komentari  

0 #1 goran 26-07-2018 09:10
lepo je sto je kancelarija u Pancevo ali i Beograd treba da ima jednu kancelariju
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00