subota, 24. septembar 2016.  21:29h
Pročitano 1734 puta

Mlada Omoljčanka nagrađena na konkursu Budi eko-mobilan

Pobednicima EU foto konkursa "Budi eko-mobilan", koji su organizovali Delegacija EU u Srbiji i EU info centar, danas su uručene nagrade na svečanosti u parku Tašmajdan.

Pobednicima EU foto konkursa "Budi eko-mobilan" danas su uručene nagrade na svečanosti u parku Tašmajdan Pobednicima EU foto konkursa "Budi eko-mobilan" danas su uručene nagrade na svečanosti u parku Tašmajdan EU info centar

Među nagrađenima je učenica trećeg razreda pančevačke Gimnazije, Ivana Nedeljković (17) iz Omoljice. Njena fotografija se nalazi na tramvaju, a po odluci stručnog žirija nagrađen je i njen rad.

Nagrade su pobednicima uručili šef sektora Delegacije EU Rihard Maša i šefica Službe za medijski nastup GSP Beograd Srbobranka Ubiparović, čime je okončana kampanja "Evropa za zelenu Srbiju", u okviru koje je bio organizovan foto konkurs.

Dodeljeno je ukupno šest nagrada, odnosno po tri nagrade u dve kategorije - učenici i vlasnici kućnih ljubimaca.

Odluku o najboljim fotografijama doneli su najpre građani glasanjem na fejsbuk stranici EU info centra, a potom i stručni žiri koji su činili po jedan predstavnik Delegacije EU u Srbiji, gradskog Sekretarijata za saobraćaj, GSP Beograd i Eu info centra.

 

0 u smiraj dana fotka

Na slici: nagrađene autorke fotografija i njihovi radovi na tramvaju; foto Sanja Babić

 

Na foto konkursu je učestvovalo više od 70 takmičara iz oko 20 gradova Srbije sa 117 fotografija, a šef sektora Delegacije EU Rihard Maša kaže da su oni na kreativan način pokazali da svi možemo da budemo aktivni, da manje vozimo, više pešačimo ili vozimo bicikl i tako čuvamo našu okolinu.

Građani će najbolje 23 fotografije od 117 koliko je pristiglo na konkurs moći da vide u EU info centru u Beogradu.

Osim pobedničkih, žiri je izabrao još osam fotografija koje na poseban način govore o temi "Budi eko-mobilan", a koje će biti postavljene na jedan tramvaj koji će narednih meseci u svakodnevnoj vožnji podsećati Beograđane na potrebu zaštite životne sredine.

 

0 u smiraj dana nagradjena fotografija devojke iz Omoljice

Na slici: nagrađena fotografija Ivane Nedeljković iz Omoljice - "U smiraj dana"

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00