četvrtak, 22. septembar 2016.  17:43h
Pročitano 2878 puta

Na sastanku u Pančevu o međusektorskoj saradnji u borbi protiv nasilja nad ženama

U Gradskoj upravi u Pančevu održan je radni sastanak na kojem je tema bila razvijanje mehanizama zaštite žena u lokalnoj sredini i bezbednost.

Sastanku je predsedavala Pava Novakov Čabrilovski, a o važnosti postojanja Saveta za bezbednost pri lokalnim samoupravama govorila je Marija Makević, savetnica na programu u Odeljenju za reformu policije OSCE organizacije Sastanku je predsedavala Pava Novakov Čabrilovski, a o važnosti postojanja Saveta za bezbednost pri lokalnim samoupravama govorila je Marija Makević, savetnica na programu u Odeljenju za reformu policije OSCE organizacije Pančevo.MOJKraj.rs

Reč je o projektu „Borba protiv nasilja nad ženama u pet zajednica u Vojvodini“ koji sprovodi Udruženje Danica iz Pančeva u partnerstvu sa još nekoliko organizacija s teritorije Vojvodine, a podržavaju Misija OEBS u Srbiji i Grad Pančevo.

U projekat su osim Pančeva uključeni i gradovi i opštine Bečej, Novi Sad, Kikinda i Zrenjanin.

U okviru projekta danas je u Pančevu održan okrugli sto na temu ,,Nasilje nad ženama – razvijanje mehanizama zaštite i važnost multisektorske saradnje na lokalu,, na kojem su pored predstavnika i predstavnica romskih udruženja učestvovali i predstavnici policije, OSCE misije u Srbiji, pančevačkih zdravstvenih i socijalnih institucija, škola, kao i predstavnici organa vlasti u gradu.

Danica Jovanović, predsednica Udruženja građana Danica iz Pančeva i predstavnica Ženske romske mreže Banata rekla je da su na osnovu iskustava mreže “SOS” u Vojvodini aktivnosti ovog projekta uglavnom usmereni na probleme žena u manjim sredinama.

Cilj projekta je podizanje svesti građana i građanki o postojećim mehanizmima zaštite bezbednosti, posebno po pitanju rodno zasnovanog nasilja, i bezbednosti žena i devojčica u malim mesnim zajednicama. Zato smo u avgustu imali ulične akcije u Kačarevu, Jabuci, Čurugu, Kumanu i drugim manjim mestima, objasnila je ona.

sastanak pancevo romi osce

 

Projekat “Borba protiv nasilja nad ženama u pet zajednica u Vojvodini” sprovodi se do kraja oktobra ove godine, ali se članovi projektnog tima nadaju da će on inicirati brojne druge aktivnosti na polju zaštite žena i bezbednosti uopšte.

 

IMG 20160922 121740

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00