ponedeljak, 19. septembar 2016.  20:49h
Pročitano 938 puta

“Pančevac” objavio dodatak na mađarskom jeziku

U Pančevu je na kioscima 16. septembra osvanuo novi broj nedeljnika “Pančevac”. Ono što ga izdvaja od drugih nedeljnika su multijezični dodaci koje, najstariji nedeljnik na Balkanu, objavljuje počevši od ove godine.

U ovom broju Pančevac je objavio dodatak na mađarskom jeziku koji donosi mnoštvo informacija vezanih, uglavnom, za kulturni život mađarske nacionalne zajednice u Pančevu U ovom broju Pančevac je objavio dodatak na mađarskom jeziku koji donosi mnoštvo informacija vezanih, uglavnom, za kulturni život mađarske nacionalne zajednice u Pančevu

U ovom broju na redu je dodatak na mađarskom jeziku koji donosi mnoštvo infomacija vezanih, uglavnom, za kulturni život mađarske nacionalne zajednice u Pančevu.

O aktivnostima MKUD-a “Petefi Šandor”, koji ove godine slavi 70 godina postojanja, govori sadašnji predsednik Karolj Ranc.

Tu su i tekstovi koji ilustruju bogatu aktivnost mađarskih udruženja sa teritorije Grada Pančeva; njihova gostovanja  na značajnim manifestacijama u zemlji i inostranstvu ali i tekstovi koji prikazuju prošlost i sadašnjost naših sugrađana mađarske nacionalnosti. Neizostavni su tekstovi koji govore o bogatom suživotu građana Pančeva ali i o doprinosu mađarske zajednice očuvanju ovih vrednosti.

 

0 pancevac madjari

Autor:  Komšijske novosti
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00