ponedeljak, 19. septembar 2016.  02:27h
Pročitano 1478 puta

Podrška praktičnoj nastavi u poljoprivrednim školama

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević potpisao je 16. septembra ugovore sa direktorima sedam srednjih poljoprivrednih škola iz Vojvodine vrednih oko osam miliona dinara, namenjenih opremanju tih škola i unapređenju praktične nastave.

Poljoprivredna škola u Pančevu jedna je od sedam kojoj je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo omogućio nabavku sistema za navodnjavanje i druge opreme neophodne za sprovođenje praktične nastave Poljoprivredna škola u Pančevu jedna je od sedam kojoj je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo omogućio nabavku sistema za navodnjavanje i druge opreme neophodne za sprovođenje praktične nastave www.nadji.info

Osim nabavke sistema za navodnjavanje, bespovratna sredstva su dodeljena i za protivgradne mreže, opremanje stočarskih farmi, i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru. Sredstva su dobili svih sedam srednjih poljoprivrednih škola, koje su konkurisale, iz Pančeva, Vršca, Futoga, Zrenjanina, Sombora, Bačke Topole i Rume.

Te škole su dobile sredstva u okviru konkursa resornog sekretarijata, navedeno je u saopštenju.

Radojević je istakao da je reč o ugovorima, čija je ukupna vrednost skoro 8,2 miliona dinara, što će  doprineti osavremenjavanju nastavnog procesa, a u skladu sa onim što su ove škole iskazale za svoje prioritete.

Poljoprivredne škole u Vojvodini na najbolji mogući način primenjuju teoriju u praksu i kada je reč ovim srednjim školama, možemo govoriti o dualnom obrazovanju. Cilj je svakako da sa ovim investicijama utičemo da se u ovim srednjim školama podignu kapaciteti, da njihov rad bude što efikasniji, i da se unapredi praktična nastava, rekao je Radojević.

On je novinarima, nakon potpisivanja ugovora sa korisnicima sredstava, rekao da je, ujedno, inicirao da aktiv direktora srednjih poljoprivrednih škola iz pokrajine napravi predlog zajedničkih prioritetnih potreba, kako bi Sekretarijat sačinio koncept u cilju što bolje pripreme za narednu budžetsku godinu.

Radojević je najavio da će takav način rada postati praksa.

Direktori vojvođanskih poljoprivrednih škola istakli su važnost takvih ugovora, koji njihovim đacima donose velike benefite, jer je reč o stručnim školama, koje imaju tradiciju i gde se uči život na delu.

Ti đaci, nakon školovanja, uglavnom svi nađu posao, jer su po rečima svojih profesora, dobro obučeni za svoju struku, zaključuje se u saopštenju Sekretarijata.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00