subota, 17. septembar 2016.  07:58h
Pročitano 2323 puta

Počeo “Festival zimnice” u Pančevu

Mađarsko kulturno-umetničko društvo „Petefi Šandor”, u sklopu obeležavanja sedamdesetog rođendana, organizuje 4. Festival zimnice u Pančevu.

Na 4. Festivalu zimnice sugrađani mogu da probaju raznovrsnu zimnicu ali i kolače i druge specijalitete mađarske kuhinje Na 4. Festivalu zimnice sugrađani mogu da probaju raznovrsnu zimnicu ali i kolače i druge specijalitete mađarske kuhinje Pančevo Online/J.B.

Festival zimnice počeo je juče, ispred prostorija udruženja u Ulici cara Lazara 19, a na tezgama su pored meda i vina, bile izložene i rukotvorine vrednih članica društva, koje su građanima ponuđene po izuzetno prihvatljivim cenama. 

 

a zimnica i slatko

 

Za teglu pravog domaćeg (ljutog ili slatkog) ajvara treba izdvojiti 400 dinara; ljutika košta 200, pekmez od kajsija 300 (od šljiva – 250), slatko – 150, a tu su i domaći sokovi od zove i raznog voća… Posetioci mogu da degustiraju i mađarsko gulaš (porcija je 200 dinara), kao i tradicionalno testo pod nazivom langoš za 150 dinara.

Prema rečima koordinatorke ovog projekta Magdalene Vasilčin Doža, prodaja ide sasvim solidno, a sve ovo (kao i čuveni „motani” kolač – kurtoš) Pančevci, bez obzira da li su članovi društva ili ne, moći će da probaju i u subotu, 17. septembra, između 11 i 18 sati.

Sugrađani ovde mogu da kupe naše čuveno slatko od lubenice, ali i drugih voća, pekmeze, kompote, koje smo svi na žalost zaboravili, a koji su jako dobri. Mogu da se kupe ajvari, ljutenice, čopole, tako da je to jedna kompletna zimnica. Mi spremamo zimnicu umesto vas, rekla je Vasilčin Doža.

 

0 dani zimnice

Festival zimnice održava se ispred prostorija MKUD "Petefi Šandor", Cara Lazara 19, Pančevo

 

Biće upriličen i kulturni program, pa će od 16 sati pevati mešoviti hor MKUD-a „Petefi Šandor”, a u 20 sati, u velikoj sali prostorija društva, pozorište „Madač” iz Zrenjanina interpretiraće odlomke iz operete „Kraljica čardaša”.

Festival je prethodne tri godine održavan u Ulici Nikole Tesle, ali su od ove godine odlučili da ga organizuju ispred svojih prostorija kako bi i na takav način predstavili svoje Udruženje i njihov rad.

 

0 a petefi sandor

Tokom čitavog popodneva okupljene su zabavljali hor i orkestar "Zlatna jesen"

Autor:  Pančevo Online/J.B.
Ocenite ovaj članak:
(7 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00