sreda, 31. avgust 2016.  19:00h
Pročitano 1787 puta

Počeli "Dani štrudle"

Degustacijom slatkih proizvoda od testa nadevenih raznim filovima, počeli su dani posvećeni duguljastom kolaču poznatijem kao štrudla. 

Priliku da prvi probaju poslastice na ovogodišnjim Danima štrudle imali su Pančevci na Korzou i ispred turističke organizacije Pančevo Priliku da prvi probaju poslastice na ovogodišnjim Danima štrudle imali su Pančevci na Korzou i ispred turističke organizacije Pančevo N.R.

Priliku da prvi probaju poslastice na ovogodišnjim Danima štrudle imali su Pančevci na Korzou i ispred turističke organizacije Pančevo danas, ali će žene iz Udruženja “Dolovke” i sutra biti na tim lokacijama od 9 do 14 časova.

Sva ovonedeljna dešavanja odvijaju se u sklopu priprema za glavni događaj i  manifestaciju „Dolovačka štrudlijada” koja će ove godine biti upriličena u subotu, 3. septembra. 

 

PROMOCIJA NA KORZOU 2

 

I iza ovogodišnje, 17. manifestacije, stoje vredne dame iz udruženja „Dolovke” koje se tokom čitave godine trude da na raznim skupovima širom Srbije na pravi način predstave tradiciju i kulturu podneblja sa kojeg dolaze.

Nakon putešestvija po raznim krajevima, kraj avgusta i početak septembra rezervisan je za „Dolovačku štrudlijadu”, a Dolovke uzvraćaju gostoprimstvo upravo udruženjima iz tih raznih krajeva. U subotu, 3. septembra svi oni imaće prilike da prikažu svoja gastronomska umeća. 

 

PROMOCIJA ISPRED TOP a

 

Još od 9 časova počeće doček gostiju, opremanje štandova i prijem štrudli za takmičarski deo. Za 10.30 zakazano je svečano otvaranje manifestacije posle čega će početi i kulturno-umetnički program, a oko 13 časova biće proglašeni pobednici. Sve to odvijaće se na šetalištu ispred zgrade dolovačke Mesne zajednice i Velike crkve.

Veče pre same manifestacije u petak, 2. septembra od 20 časova u prostorijama “Dolovki” biće upriličena izložba ručnih radova, kao i likovnih i literarnih radova mališana nastalih na temu štrudle, a sve to moći će da se pogleda i na sam dan Štrudlijade.

 

PROMOCIJA ISPRED TOP a 2

 

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00