sreda, 24. avgust 2016.  03:45h
Pročitano 3033 puta

Dani štrudle u Dolovu

Manifestacija “Dolovačka štrudlijada” ove godine će trajati od 31. avgusta do 3. septembra. 

Sama manifestacija „Dolovačka štrudlijada” biće organizovana u subotu, 3. septembra u Dolovu Sama manifestacija „Dolovačka štrudlijada” biće organizovana u subotu, 3. septembra u Dolovu N.R.

Sama manifestacija „Dolovačka štrudlijada” biće organizovana u subotu, 3. septembra, ali će dani koji joj prethode biti posvećeni upravo ovom specijalitetu od testa i raznih filova. 

Poslednjeg avgustovskog i prvog septembarskog dana od 9 do 14 časova na dve lokacije u Pančevu, na Korzou i ispred Turističke organizacije Pančevo „Dolovke” će  ponuditi svoje specijalitete i još jednom iskoristiti priliku da ih pozovu na svoju manifestaciju u Dolovu.

Drugog septembarskog dana od 20 časova u prostorijama „Dolovki” u dolovačkom Domu kulture biće upriličeno otvaranje izložbe ručnih radova rađenim raznim tehnikama. To će biti još jedna prilika da posetioce vide i etno sobu koju su članice ovog Udruženja opremile u duhu tradicije kao stalnu postavku.

 

DETALJ SA PROŠLOGODIŠNJE ŠTRUDLIJADE

Na slici: ovako je bilo prošle godine na Štrudlijadi u Dolovu foto: N.R.

 

Najzanimljivije će biti prve subote u septembru, koja je sada već tradicionalno rezervisana za „Dolovačku štrudlijadu”. Još od 9 časova počeće doček gostiju, opremanje štandova kao i prijem štrudli za takmičarski deo. Za 10.30 časova je zakazano svečano otvaranje manifestacije posle čega će početi i kulturno-umetnički program, a oko 13 časova biće proglašeni pobednici.

I ove godine biraće se najbolja dolovačka štrudla od članica udruženja domaćina, kao i najbolja gostinska štrudla koju su donele gošće iz drugih udruženja. Takođe će biti nagrađen i najlepše uređen štand.

Ovogodišnja novina biće i po tri nagrade za mališane koji će svoje viđenje ove manifestacije izraziti u literarnim i likovnim radovima na radionicama koje će za tu priliku upriličiti u dolovačkom Domu kulture. Likovni radovi će biti izloženi, a autori najboljih literarnih radova čitaće svoja dela na samoj manifestaciji.

Sve je spremno za 17. „Dolovaču štrudlijadu”. Udruženje žena „Dolovke” kao glavne organizatorke pozivaju sve gurmane i ljubitelje dobrog druženja da im se pridruže.

 

NAJAVA ŠTRUDLIJADE

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Komentari  

+1 #1 Natica88 25-08-2016 11:06
Promocija manifestacije radnim danom do 14h? A sta cemo sa ljudima koji su na radnom mestu??? Svaka cast turistica organizacijo, da ste malo promislili zakazali bi vikend pre strudlijade....
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00