utorak, 23. avgust 2016.  14:20h
Pročitano 1265 puta

Raspoređeno 15 miliona dinara na konkursu “Zajednici zajedno”

Na konkursu NIS Gazpromnjefta “Zajednici Zajedno” iz Pančeva će biti finansirano devet projekata, sa 15 miliona dinara.

Na teritoriji Pančeva na konkursu je sa 15 miliona dinara podržano devet projekata Na teritoriji Pančeva na konkursu je sa 15 miliona dinara podržano devet projekata

Rezultati konkursa:

1. Društvo fizičara Pančevo, za projekat “Nauka – laka kao muzika”. U pitanju je nabavka opreme namenjene polaznicima Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” Pančevo i njihovim mentorima u cilju popularizacije fizičkih nauka među mladima. Odobren iznos: 456,000.00 dinara

2. Mesna zajednica Jabuka, za projekat “Udahnite zdrav život”. U pitanju je rekonstrukcija pešačke staze koja povezuje važne objekte u selu (škola, sportski objekti) i stvaranje mogućnosti da se više meštana bavi sportom, a sportski sadržaji da budu dostupniji i osobama sa invaliditetom. Odobren iznos: 1,847,661.00 dinara

3. Fudbalski klub „Dinamo1945“ Pančevo za Podizanje nivoa bezbedonosno-sigurnosnih uslova na gradskom stadionu. U pitanju je adaptacija glavne kapije na ulasku u stadion, kao i pomoćne kapije, kako bi se povećao stepen sigurnosti gledalaca, zaštita klupske infrastrukture i pokretne imovine kluba. Odobren iznos: 4,000,000.00 dinara

4. Zavod za javno zdravlje Pančevo, za projekat: Mikrobiološka laboratorija Zavoda za javno zdravlje Pančevo. U pitanju je nabavka opreme koja će stvoriti uslove za povećanje obima i vrste ispitivanja u životnoj sredini za potrebe lokalne zajednice kroz unapređenje bezbednosti i kvaliteta rada u mikrobiološkoj laboratoriji. Odobren iznos: 3,136,046.00 dinara.

5. UGMNZ „Ilinden Jabuka“, za projekat Adaptacija letnje pozornice. Projekat predviđa renoviranje i adaptaciju oronule letnje pozornice u okviru Osnovne škole «Goce Delčev» u Mesnoj zajednici Jabuka. Odobren iznos: 400,000.00 dinara.

6. Kulturni centar Pančeva, za 19. Pančevački džez festival. Pančevački džez festival i afirmacija džez kulture kod mladih kroz nastupe učenika srednjih muzičkih škola, upoznavanje i razmenu znanja sa internacionalnim izvođačima. Odobren iznos: 2,639,789.00 dinara.

7. Dom zdravlja Pančevo, za projekat “Neformalna učionica”. Projekat predviđa nabavku digestora za biohemijsku laboratoriju koji treba da zaštiti korisnike od udisanja toksičnih gasova i da omogući pravilno rukovanje sa opasnim hemikalijama. Odobren iznos: 600,000.00 dinara.

8. Medicinska škola „Stevica Jovanović“ Pančevo, za projekat „Stvaranje boljih i zdravijih uslova za rad škole“. U pitanju je stvaranje boljih uslova za boravak učenika i zaposlenih u školi kroz uređenje dela dvorišta, sređivanje i opremanje hodnika klupama, uređenje toaleta. Odobren iznos: 867,000.00 dinara.

9. Dom za lica sa oštećenim vidom „Zbrinjavanje“, za projekat: Usluga dnevnog boravka za slepe i slabovide u gradu Pančevu. Projekat predviđa opremanje prostorija koje bi služile kao mesto okupljanja i interakcije slabovidim i slepim - kupovina opreme i nameštaja (biblioteka, kompjuter sa glasovnom podrškom), opremanje trpezarije. Odobren iznos: 1,053,504.00 dinara.

 

0 zajednici

 

Kako bi doprinela razvoju i unapređenju kvaliteta života lokalne zajednice u kojoj posluje, kompanija NIS će ove godine u okviru korporativnog programa „Zajednici zajedno“ podržati 106 projekata u gradovima i opštinama širom Srbije.

NIS, uprkos teškoj situaciji na svetskom naftnom tržištu, nije smanjio ulaganja u lokalnu zajednicu i za projekte je izdvojio isti iznos kao i prethodne godine - ukupno 110,5 miliona dinara za realizaciju projekata na teritoriji gradova i opština u kojima kompanija ostvaruje svoju delatnost. To su Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža i Srbobran. Na ovaj način kompanija potvrđuje društvenu odgovornost kao svoje strateško opredeljenje, a projekte će realizovati institucije, udruženja građana, sportska i strukovna udruženja koja su izabrana na javnom konkursu NIS-a.

Ove godine je na javni konkurs pristigao 971 projekat, a odluku o tome koji će od njih biti podržani donela je komisija sastavljena od predstavnika NIS-a, predstavnika lokalnih samouprava, kao i uglednih ličnosti iz tih zajednica, kao nezavisnih članova. Prilikom odabira projekata, žiri je vodio računa o ravnopravnoj podršci projektima iz pet oblasti važnih za dugoročni i održivi razvoj, kao i za podizanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici: sport, kultura, nauka, zaštita životne sredine i pomoć socijalno ugroženim grupama.

Rok za realizaciju projekata je 31. mart 2017. godine. 

Program “Zajednici zajedno” osmišljen je sa ciljem unapređenja kvaliteta života i razvoja lokalnih zajednica u kojima NIS posluje. Svesna da uspeh nije potpun dok se ne podeli sa okruženjem, kompanija već osmu godinu zaredom uspešno realizuje i podržava društveno odgovorne projekte, a do sada je kroz ovaj program uloženo gotovo 800 miliona dinara  i podržano više od 760 projekata.

Pročitajte rezultate konkursa na sajtu NIS Gazpromnjefta i saznajte kako su raspoređena sredstva i u ostalim gradovima.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00