sreda, 17. avgust 2016.  10:09h
Pročitano 950 puta

EU foto konkurs: Budi eko-mobilan!

U susret Evropskoj Nedelji mobilnosti, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, EU info centar i EU info kutak u Nišu i Novom Sadu pozivaju sve građane i građanke Srbije da se prijave na foto konkurs “Budi Eko-mobilan!”.

Fotografije sa vašom originalnom porukom, u što većoj rezoluciji, pošaljite do 9. septembra do 17 časova Fotografije sa vašom originalnom porukom, u što većoj rezoluciji, pošaljite do 9. septembra do 17 časova

Pošaljite svoje fotografije koje na kreativan i originalan način prikazuju Vaš stav na temu urbane mobilnosti i zaštite životne sredine: šetnja po parku, u prirodi, po gradu, šetnja sa Vašim ljubimcem ili vožnja biciklom, brodićem, rolerima, skuterom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim alternativnim sredstvom prevoza. Pokažite fotografijom kako se odnosite prema životnoj sredini, koliko je volite i čuvate, pošaljite poruku svojim sugrađanima šta je to što Vama znači, i šta je to što možemo svi da uradimo kako bi doprineli očuvanju kvaliteta vazduha i sredine u kojoj živimo. Svaki dan koji provedete van automobila našoj planeti mnogo znači, i u svetlu borbe protiv klimatskih promena – svi mi možemo lično da doprinesemo da svet u kome živimo bude čistiji, zdraviji i lepši, piše u pozivu organizatora. 

Evropska nedelja mobilnosti je godišnja kampanja održive urbane mobilnosti, koja se održava svake godine od 16. do 22. septembra i koja ima za cilj da promoviše alternativne vrste mobilnosti u svrhu očuvanja životne sredine. Ove godine nizom aktivnosti u različitim krajevima Evrope, a sa zajedničkom temom “Pametna mobilnost. Jaka ekonomija” ukazuje se na sve veću potrebu da se ulice i gradovi prilagode građanima, a ne automobilima. Kako bi istakli značaj zaštite životne sredine, posebno u svetlu klimatskih promena, Delegacija EU i EU info centar od 12. septembra kreću sa kampanjom “Evropa za zelenu Srbiju” u okviru koje će organizovati čitav niz događaja sa dve osnove teme: klimatske promene i održiva urbana mobilnost.

Kako bi što više građana bilo motivisano da učestvuje i pošalje autentične fotografije, konkurs je osmišljen tako da su takmičari podeljeni u dve grupe. 
1. kategorija - urbana eko-mobilnost i zaštita životne sredine - učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji 
2. kategorija - moj eko-mobilni ljubimac - vlasnici ljubimaca (uslov je da na fotografiji vlasnik bude sa svojim ljubimcem i da fotografija promoviše mobilnost). 

Fotografije sa vašom originalnom porukom, u što većoj rezoluciji, pošaljite do 9. septembra do 17 časova, putem elektronske pošte na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Više o uslovima foto konkursa i pravilima učešća možete pročitati na sajtu EU info centra.

Nagrade za prvu grupu takmičara: 
1 mesto – Bicikl
2 mesto -  Roleri
3 mesto – Trotinet 

Nagrade za drugu grupu takmičara:
1 mesto – hrana za ljubimce u vrednosti od 120 € (u dinarskoj protivvrednosti)
2 i 3 mesto – oprema za kućne ljubimce

Od 10. do 18. septembra sve pristigle fotografije biće objavljene na Fejsbuk stranici EU info centra, gde će građani moći da glasaju “lajkovima” za najbolje i najkreativnije fotografije. Iz svake kategorije 10 fotografija sa najviše lajkova ući će u uži krug takmičenja, a dobitnike prve tri nagrade u svakoj kategoriji - biraće stručni žiri.
20. septembra pobedničke fotografije biće javno objavljene na stranici Eu Info Centra. 

Najboljih 20 fotografija će biti izloženo u EU info centru u septembru tokom obeležavanja Evropske Nedelje mobilnosti, dok će najboljih osam biti promovisano na jednom vozilu gradskog saobraćajnog prevoza.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00