utorak, 2. avgust 2016.  11:30h
Pročitano 871 puta

Završen letnji kamp "Mladi lideri i liderke"

U organizaciji udruženja Centar E8 iz Beograda i lokalnih Budi muško klubova iz Zrenjanina, Pančeva, Sombora i Kikinde, na Avali je od 24. do 30. jula realizovan letnji kamp pod nazivom "Mladi lideri i likerke".

Kamp je okupio 28 mladih iz 13 gradova Srbije koji se bave promocijom nenasilja i rodne ravnopravnosti u svojim lokalnim sredinama Kamp je okupio 28 mladih iz 13 gradova Srbije koji se bave promocijom nenasilja i rodne ravnopravnosti u svojim lokalnim sredinama Centar E8

Kamp je okupio 28 mladih iz 13 gradova Srbije: Vranje, Leskovac, Bujanovac, Novi Pazar, Prijepolje, Priboj, Sombor, Zrenjanin, Kikinda i Pančevo, Niš, Beograd i Ivanjica, koji se bave promocijom nenasilja i rodne ravnopravnosti u svojim lokalnim sredinama.

Mladići i devojke iz osnovnih i srednjih škola su u svojim gradovima završili treninge o rodnoj ravnopravnosti i promociji nenasilja i zdravih stilova života i postali članovi i članice Budi muško kluba ali su pokazali veliku želju da se i dodatno obrazuju.

 

0 budi musko 1

 

Na kampu su učili o značaju među-etničkog i međuverskog dijaloga, promociji demokratskih vrednosti i razvoju svoje zajednice zasnovano na zaštiti ljudskih prava, s naglaskom na pravima žena.

Tokom kampa, ovi mladi ljudi su učestvovali u veoma aktivnom programu koji je obuhvatao sledeće teme: liderstvo i uloge, interakcija i komunikacije, aktivizam i prezentacione veštine.

Kamp mladih lisera i liderki održan je u sklopu GREAT projekata.

"Budi muško" je projekat koji Centra E8 sprovodi u Srbiji od 2008. godine, a do sada je više od 3.000 mladića edukovano o temama prevencija nasilja, značaju edukacije svoje okoline o prevenciji, zdravnim stilovima života i rodnoj ravnopravnosti. 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00