subota, 30. jul 2016.  03:22h
Pročitano 1049 puta

Pomozite da se Liceulice ne ugasi

Neprofitnom magazinu Liceulice, koji radi na integraciji i pomoći marginalizovanim grupama, usled nedostatka sistemske finansijske potpore preti gašenje.

Liceulice je program koji već šestu godinu vrlo uspešno, na merljiv i vidljiv način, doprinosi ekonomskoj i socijalnoj inkluziji pripadnika ugroženih kategorija stanovnika, onih koji su iz različitih razloga dospeli na najdublju marginu društva. Onima kojima je to potrebno nudimo podršku, ohrabrenje i posao kroz, u svetu široko rasprostranjen, sistem distribucije uličnih novina.

U prethodnih šest godina, u prethodnih trideset i više brojeva magazina Liceulice, u mnogo teških situacija nismo odustajali, zbog više od dve stotine naših prodavaca nismo gubili veru u Liceulice, a i broj onih koji su delili naš entuzijazam iz dana u dan je rastao. A eto danas, kada smo nedvosmisleno dokazali i sebi i drugima da sve ima smisla, da postoje dobre razvojne perspektive širenja naše priče, da smo na par koraka od pune samostalnosti i održivosti, mi se suočavamo sa pretnjom da se ugasimo i nestanemo, navodi se u saopštenju magazina Liceulice.

Liceulice funkcioniše po principu fonda koji svoju misiju vrši prikupljajući sredstva od individualnih i korporativnih filantropskih davanja, kao i iz, baš u ove svrhe, uspostavljenih javnih i privatnih fondova. 

Nažalost, javna sredstva iz gradskih i republičkih fondova ostaju nam tradicionalno nedostupna, izneverili su nas i donatori - oni kojima je u misiji da podrže ovakve projekte, izneverili su nas i neki partneri među kompanijama sa kojima smo sarađivali. Jedino nas nisu izneverili građani koji kupuju magazin od naših prodavaca. Iz dana u dan sve nas je više, ali nažalost još uvek nedovoljno da bismo "stali na svoje noge". Zato vas molimo da nam se pridružite što pre i u što većem broju i da kao individualni donatori podržite Liceulice, jer Liceulice i jeste tu da slavi i afirmiše solidarnost, navodi se u javnom apelu.

 

0 lice ulice

 

Magazin „Liceulice“ izlazi jednom u dva meseca. Po ugledu na ulične novine na Zapadu – „street paper“ – prodaju ga najmarginalizovanijii sugrađani.

Liceulice košta 150 dinara, a polovina ostvarenih prihoda od prodaje ostaje prodavcima, dok se preostala sredstva koriste za razvoj projekta, dodatni rad na integraciji prodavca i druge različite inkluzivne programe pod istim imenom.

Liceulice se distribuira kroz posebno osposobljene i organizovanu mrežu prodavaca u Beogradu, a uskoro i širom čitave Srbije. Tokom 2012. pokrenuta su i nezavisna izdanja u Skoplju (Lice v lice), Prištini (Ball'per'ball) i Sarajevu (Liceulice).

 

0 lice logo

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00