četvrtak, 28. jul 2016.  10:56h
Pročitano 1392 puta

Likovno-literarne radionice za školarce

U dolovačkom Domu kulture se tokom jula održavaju radionice za školsku decu. Mališani nekoliko puta nedeljno imaju prilike da uz druženje ponešto i nauče.

Klinci i klinceze su imali priliku da prenesu svoje impresije sa vožnje biciklovima koja je upriličena dan ranije do Peščare Klinci i klinceze su imali priliku da prenesu svoje impresije sa vožnje biciklovima koja je upriličena dan ranije do Peščare N.R.

Poslednja u nizu edukacija, koja su do sada upriličena, bila je literarnog tipa u sredu, 27. jula. Klinci i klinceze su imali priliku da prenesu svoje impresije sa vožnje biciklovima koja je upriličena dan ranije do Peščare.

Radionicu je organizovao Nikola Radonjin koji je sa školarcima najpre usmeno podelio iskustva, izvukao im ključne reči koje mogu da koriste, pročitao primer pesme o Peščari, a onda su oni svoje utiske preneli na papir. 

 

LITERARNA RADIONICA.2

 

Neki su pisali pesme, a neki kratke priče. Većina tih radova će se pročitrati na završnoj večeri manifestacije „U smiraj dana” u nedelju, 31. jula, upravo u Peščari. Radovi će se takođe naći u zborniku Doma Kulture koji bi trebalo da izađe do kraja godine.

Već narednu priliku za kreativnost mališani imaju u petak, 29. jula od 11 časova kada će se upriličiti likovno-literarna radionica. Ona će se takođe bazirati na iskustima i doživljajima Peščare, ali ovaj put u vidu crteža i slika, ali po mogućstvu sa ispisanom kratkom i efektnom porukom.

I radovi sa ove radionice naći će se na svojevrsnoj izložbi na završnom danu manifestacije „U smiraj dana”.

 

LITERARNA RADIONICA

Autor:  N.R.
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00