ponedeljak, 25. jul 2016.  18:11h
Pročitano 1652 puta

Invalidska kolica za Davida Vanevskog iz Jabuke

Nova električna invalidska kolica trinaestogodišnjem Davidu Vanevskom iz Jabuke uručena su u petak, 22. jula.

Nova električna invalidska kolica trinaestogodišnjem Davidu Vanevskom iz Jabuke uručena su u petak, 22. jula Nova električna invalidska kolica trinaestogodišnjem Davidu Vanevskom iz Jabuke uručena su u petak, 22. jula UG Novi Sad

Grad Pančevo podržao je humanitarno-ekološku akciju „Čepom do osmeha“ koje već nekoliko godina pomaže deci sa invaliditetom širom Srbije.

Akcija je organizovana širom Srbije u saradnji sa kurirskom službom „BeX“, koja odvozi čepove u reciklažne centre, a novcem od reciklaže kupuju se vozila i druga pomagala za decu sa invaliditetom ili posebnim potrebama. David je jedanaesto dete koje je na ovaj način dobilo kolica.

Prema rečima organizatora, do sada je u okviru akcije u Srbiji prikupljeno 60 tona čepova.

Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja kaže da su prošle godine građani Pančeva prikupili 10 tona čepova čime su doprineli ovoj akciji. 

Upravo su mladi Pančevci bili najvredniji, što govori o izuzetno razvijenoj humanitarno-ekološkoj svesti naših sugrađana. Pančevo je humanitarni i ekološki grad, a Gradska uprava će u saradnji sa školama nastaviti da podržava akciju, rekao je Čučković.

 

0 cepom do osmeha kolica

 

David Vanevski kaže da je ova donacija za njega bila iznenađenje.

Nisam spavao celu noć, jer nisam mogao da dočekam da dođem ovde i preuzmem kolica i provozam se. Sa ovim kolicima bih mogao samostalno da se krećem od škole do kuće ili idem negde sa roditeljima a da me ne guraju, da im olakšam. Sa ovom podrškom, osećam se prihvaćeno u Srbiji. Želim da i za drugu decu budu prikupljena sredstva, rekao je David Vanevski.

U ovu akciju uključene su gotovo sve škole na teritoriji Pančeva, vrtići i brojne firme, prodavnice, javne ustanove i pojedinaci, a kutije za prikupljanje čepova postavljene su i u Domu omladine, poslastičarnici „Popović“, Fitnes klubu u Maksima Gorkog i drugim mestima.

 

0 cepom do osmeha cuckovic

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00